Filmografie Daniel Radcliffe

Biografie

Daniel Jacob Radcliffe (Fulham, Londen, 23 juli 1989) is een Brits acteur. 
 
Radcliffe is vooral bekend door zijn hoofdrol in de films rond Harry Potter. Zijn droom om een beroemd acteur te worden, is hiermee uitgekomen. Door de Potter-films is zijn geschatte vermogen opgelopen tot € 33 miljoen. 
 
Behalve in de Harry-Potterfilms speelde Radcliffe ook mee in de film December Boys en in het theaterstuk Equus in het Londense West End. Zijn rol in Equus deed stof opwaaien omdat hij een deel van het stuk naakt op het podium staat. 
 
In augustus 2000 werd hij, na verschillende audities, geselecteerd voor de rol van Harry Potter in de films naar de populaire gelijknamige boeken van J.K. Rowling. In 2001 maakte hij zijn acteerdebuut met een bijrol in de film The Tailor of Panama waarin ook Pierce Brosnan speelde; de eerste Harry Potter-film, Harry Potter en de Steen der Wijzen (film), kwam later in dat jaar uit. 
 
In de lente van 2002 was de toen twaalf jaar oude Radcliffe te zien in een aflevering van The Bill, als een jonge jongen die zijn moeder helpt bij vrijwilligerswerk voor een goed doel. 
 
Hij was ook te zien in vier vervolgen van Harry Potter: Harry Potter en de Geheime Kamer (film) (2002), Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (film) (2004), Harry Potter en de Vuurbeker (film) (2005) en Harry Potter en de Orde van de Feniks (film) (2007). Daniel heeft al getekend voor de zesde en zevende film: Harry Potter en de Halfbloed Prins (film) en Harry Potter en de Relieken van de Dood (film). De films behalen wereldwijd een grote omzet.

Filmografie Daniel Radcliffe

Kill Your Darlings - Drama
maart 2014

Kill Your Darlings

Drama Regie: John KrokidasMet: Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Dane DeHaanKILL YOUR DARLINGS vertelt het waargebeurde verhaal van moord en vriendschap dat de jonge schrijvers Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William Burroughs en Lucien Carr in 1944 samenbracht aan Columbia University in New York. Een intieme, frisse en jazzy kijk op de geboorte van de Beat Generation.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: