Filmografie Rupert Grint

Biografie

Rupert Alexander Lloyd Grint (Watton-at-Stone (Hertfordshire), 24 augustus 1988) is een Engels acteur. Grint is het meest bekend door zijn vertolking van Ron Wemel in de films over Harry Potter. Zijn beste vrienden in deze film zijn Hermelien Griffel (Emma Watson) en Harry Potter (Daniel Radcliffe). 
 
Grint komt uit een groot gezin. Hij is de oudste van 5 kinderen. Op elfjarige leeftijd deed hij auditie voor de rol van Ron Wemel in de Harry-Potter-films. Hij was al een fan van de verhalen van J.K. Rowling over de jonge tovenaarsleerling, en hij nam van tevoren een videoband op waarop hij rapt over de boeken. Hij werd hierdoor opgemerkt door de regisseur van de eerste film (Chris Columbus) en kreeg de rol. Voordat hij auditie deed had hij eigenlijk alleen maar aan schooltoneel meegedaan op de lagere school, maar Grint bleek een natuurtalent. 
 
Na zijn succes in de films over Harry Potter is Grint ook gecast voor andere films. Zo speelde hij in 2002 mee in de film Thunderpants, in 2006 in de film Driving Lessons, in 2009 speelde hij in Cherrybomb en in Wild Target.

Filmografie Rupert Grint


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: