Filmografie Dane DeHaan

Biografie

ane DeHaan (Allentown (Pennsylvania), 6 februari 1987) is een Amerikaans acteur. Hij verwierf vooral bekendheid als Jesse in het derde seizoen van de televisieserie In Treatment en als Andrew Detmer in de film Chronicle uit 2012. 
 
Zijn vader, Jeff DeHaan, is een computerprogrammeur en zijn moeder, Cynthia Boscia, heeft een executieve functie bij de designfirma Knoll. 
Hij heeft tevens een oudere zus, genaamd Meghann Carl. 
DeHaan volgde drie jaar hoger onderwijs aan de Emmaus High School in Emmaus in Pennsylvania en tenslotte nog één jaar aan de University of North Carolina School of the Arts in Winston-Salem. Daar studeerde hij in 2008 af. 
 
DeHaan maakte in 2008 zijn Broadway-debuut als understudy voor Haley Joel Osment in het toneelstuk American Buffalo. 
Datzelfde jaar maakte hij tevens zijn debuut op televisie met een gastrol in de Amerikaanse serie Law & Order: Special Victims Unit. Zijn eerste rol in een langspeelfilm volgde in 2010, toen hij meespeelde in het door John Sayles geregisseerde drama Amigo. DeHaans doorbraak kwam er echter met de Amerikaanse televisieserie In Treatment, waarin hij de rol van Jesse D'Amato vertolkte. In 2011 was hij drie afleveringen te zien in True Blood als Timbo. Eén jaar later had DeHaan een hoofdrol in de sciencefictionfilm Chronicle en speelde hij eveneens mee in de gangsterfilm Lawless. 
Op 3 december 2012 maakte regisseur Marc Webb via Twitter bekend dat DeHaan de rol van Harry Osborn op zich zal nemen in het vervolg van The Amazing Spider-Man. 
In 2013 zal DeHaan, naast onder meer Harvey Keitel en Benicio Del Toro, één van de gezichten worden van de mannencampagne van het Italiaanse modehuis Prada. 
 
In 2012 trouwde DeHaan met collega-actrice Anna Wood.

Filmografie Dane DeHaan

Kill Your Darlings - Drama
maart 2014

Kill Your Darlings

Drama Regie: John KrokidasMet: Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Dane DeHaanKILL YOUR DARLINGS vertelt het waargebeurde verhaal van moord en vriendschap dat de jonge schrijvers Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William Burroughs en Lucien Carr in 1944 samenbracht aan Columbia University in New York. Een intieme, frisse en jazzy kijk op de geboorte van de Beat Generation.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: