Infos

 • 30 augustus 2017
 • Verenigde Staten (2014)
 • Engels

Synopsis

Een jonge getrouwde vrouw en haar minnaar, een schilder die haar man aangenomen heeft om een portret van haar te maken, bedenken een plan om te ontsnappen aan haar man.

Video's van "Tulip Fever"

VOD

Laden en bekijken Tulip Fever met VOD.

Fotogalerij "Tulip Fever" (5)

Tulip Fever - Foto 1 Tulip Fever - Foto 2 Tulip Fever - Foto 3 Tulip Fever - Foto 4 Tulip Fever - Foto 5

Mening van de pers

De Morgen
Review: Film met een geurtje
Het ziet er allemaal erg goed uit, maar er schort iets aan het scenario. Dat werd geadapteerd van de roman van Deborah Moggach door niemand minder dan Tom Stoppard, schrijver van onder meer Brazil en Shakespeare in Love. Verder lezen

Mening van bloggers

Mening van de toeschouwers

 • Tulp mania.
  -Tulip Fever is een Britse historische dramafilm uit 2017 onder regie van Justin Chadwick en geschreven door Tom Stoppard, het verhaal is gebaseerd op dat uit het gelijknamig boek van Deborah Moggach. Het stars Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Zach Galifianakis, Judi Dench, Christoph Waltz, Holliday Grainger, Matthew Morrison en Cara Delevingne. Het plot volgt een 17th-eeuwse schilder in Amsterdam die verliefd wordt op een getrouwde vrouw van welke hij een portret moet schilderen waarvoor hij ingehuurd is, tijdens de periode van de tulp mania. -Film die een gedetailleerde kostuum en decor vertoont die je recht meeneemt in de Gouden Eeuw van de Nederlanden van die tijd en een minder bekende handel vertoont van de tulp mania uit die tijd met een liefdesverhaal en eraan gepaard plot die dan uitmaakt van je slagen of ondergang. -Veel van de film berust en is geslaagd met de gedetailleerde kostuum en decor en bestaat uit een liefdesverhaal met een plot, opgevoerd met een goede cast met een vermelding van de opvoering van Alicia Vikander, Dane Dehaan en uiteraard Christoph Waltz. -Blijkbaar uit resultaten van reviews zou men moeten zeggen “Gemengde tot gemiddelde beoordelingen”. -Filmen nam plaats in Cobham Hall in Cobham, Kent, Norwich Cathedral, Holkham (in Norfolk) , Tilbury, (in Essex) , Kentwell Hall (in Suffolk) en op Pinewood Studios op verscheidene datums doorgaans Juni en Juli in 2014. Ook vonden blijkbaar opnames plaats in Oostenrijk. -De Londen-gebaseerde Welsh portret artiest Jamie Routley maakte de originele portretten die te zien zijn in de film.

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Beast - Drama

  Beast

  Drama 

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden