Filmografie Halle Berry

Biografie

Halle Maria Berry (Cleveland (Ohio), 14 augustus 1966) is een Amerikaans actrice en model. Ze was in 2002 de eerste gekleurde actrice ooit die de Oscar voor Beste Actrice won dankzij haar rol in Monster's Ball. Daarnaast kreeg ze nog meer dan 25 acteerprijzen toegekend, waaronder een Zilveren Beer (voor Monster's Ball), een Emmy Award en een Golden Globe (beide voor Introducing Dorothy Dandridge). 
 
Op 3 april 2007 kreeg Berry een ster op de Hollywood Walk of Fame. 
 
Berry heeft een Engelse moeder en een Afro-Amerikaanse vader. Voor ze actrice werd, deed ze mee aan missverkiezingen, waaronder Miss Teen All-American. Vervolgens werd ze ook model. Berry deed in 1986 mee aan de Miss USA-verkiezing, waarin ze tweede werd. 
 
In 1989 kreeg Berry haar eerste rol in de televisieserie Living Dolls, een spin-off van Who's the Boss?. De serie hield niet meer dan twaalf afleveringen stand. Haar filmdebuut volgde in 1991 als drugsverslaafde in Jungle Fever van Spike Lee. Het jaar daarop stond ze tegenover Eddie Murphy in Boomerang. In 1993 speelde ze een jonge slavin in Alex Haleys miniserie Queen. 
 
Berry verscheen in 1994 in een filmversie van The Flintstones als secretaresse Rosetta Stone, waarmee ze ook een jeugdig publiek bereikte. Het jaar daarop kreeg ze gemengde kritieken voor haar rol in het drama Losing Isaiah, met Jessica Lange als tegenspeelster. Haar ster was niettemin rijzende. In 1999 speelde ze Dorothy Dandridge in de televisiefilm Introducing Dorothy Dandridge, waarvoor ze een Golden Globe en een Emmy Award won. Privé ging het haar even minder voorspoedig. In februari 2000 reed ze door rood en veroorzaakte daarmee een auto-ongeluk, waarvan ze wegreed voor de politie er was. 
 
Datzelfde jaar speelde ze superheldin Storm in de filmadaptatie van de striptitel The X-Men van Marvel Comics. Deze rol vertolkte ze ook in de vervolgen X2: X-Men United) (2003) en X-Men: The Last Stand (2006).

Filmografie Halle Berry

Kings - Politie, Drama
juli 2018

Kings

Politie, Drama Regie: Deniz Gamze ErgüvenMet: Halle Berry, Daniel Craig, Kaalan Walker,...In Kings is Halle Barry een moeder courage die de haar toegewezen kinderen een goede opvoeding wil geven. Ze wonen in de LA-wijk South Central en we volgen deze familie enkele weken voor en tijdens de rellen die uitbreken na de vrijspraak van de politiemannen die Rodney King brutaal ineensloegen.
Movie 43 - Komedie
maart 2013

Movie 43

Komedie Regie: Peter FarrellyMet: Gerard Butler, Hugh Jackman, Kristen Bell,...Neem een paar hilarische regisseurs, voeg een briljante megacast toe, mix dit met gestoorde grappen, laat alle grenzen weg en neem afstand ... heel veel afstand. De stomende komedie Movie43 wordt geserveerd door Peter Farrelly van de Farrelly's (Something About Mary, Dumb & Dumber) en is één van de... Verder lezen...
Robots - Animatie Film
maart 2005

Robots

Animatie Film Regie: Chris WedgeRobot Rodney Copperbottom is een geboren uitvinder, maar heeft het gevoel weg te kwijnen in de ouderwetse omgeving waar hij woont, ver weg van de grote stad. Hij werkt in een restaurant, samen met zijn vader die vaatwasser is ... letterlijk dan: je opent zijn romp en plaatst de borden erin. Maar... Verder lezen...
Die Another Day - Actie
november 2002

Die Another Day

Actie Regie: Lee TamahoriMet: Pierce Brosnan, Halle Berry, Rick Yune,...Tijdens een missie in Noord-Korea wordt James Bond verraden. Na zijn ontsnapping reist hij van Hong Kong naar Cuba en terug naar Londen met als missie de verrader te ontmaskeren en een oorlog te voorkomen. De achtervolging leidt hem uiteindelijk naar een paleis gelegen in IJsland. Bond ontdekt daar... Verder lezen...
Bruised

Bruised

 Regie: Halle BerryMet: Halle Berry, Adan Canto,...Justice is een aan lagerwal geraakte martial arts-atleet. Zij is al een tijdje gestopt met vechten, maar wanneer ze deelneemt aan een underground gevecht, krijgt ze de smaak weer te pakken en wil ze een comeback maken. Wanneer haar zoon, die ze verwaarloosd heeft, echter plots opduikt, lijken haar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: