'The Counselor', 'The Escape Plan', 'Venus in Fur', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

We heten u wederom welkom in uw wekelijkse Cinereview! Ook deze week bieden we u een overzicht op de releases van de week en helpen we u de beste keuze te maken. Enkel schoon volk in de donkere zalen deze week met regisseurs als Ridley Scott en Roman Polanski.

We beginnen met een adembenemende thriller, geregisseerd door Ridley Scott: ‘The Counselor’. Op gebied van de cast vinden we enkel grote namen terug: Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender of nog Cameron Diaz. De plot: “Verleid door het rijke en spannende leven van de georganiseerde misdaad, besluit een advocaat (The Counselor) mee te werken aan één illegale deal. Al snel komt hij erachter dat er geen weg terug is en dat hij moet vrezen voor zijn leven, en dat van zijn dierbaren.” The Counselor is niet zomaar een film met megacast, het is ook een intelligente en entertainende film!

Roman Polanski komt terug met ‘Venus in Fur’. Net zoals zijn laatste film, ‘Carnage’, gaat het hier ook om een adaptatie van een theaterstuk in huis-clos. Alles is vergelijkbaar, enkel dat het deze keer wel geslaagd is. Hij toont met brio de manipulatiedrang van de regisseur, die zijn macht gebruikt op de actrice, vertolkt door mevrouw Polanski (Emmanuelle Seigner). Een aanrader voor alle liefhebbers van Polanski’s stijl.

Edgar Reitz had gezegd dat hij een einde had gemaakt aan de serie ‘Heimat’ na de derde aflevering, maar hij krijgt er blijkbaar niet genoeg van als het gaat over verhalen van zijn geboorteland. Reitz is deze keer dus opnieuw met ‘Die Andere Heimat ; Chronik Einer Sehnsucht’, die ons doorheen de avonturen van de familie Simon het Duitsland omschrijft van de 19de eeuw. Natuurlijk gaat het hier niet zomaar om een vervolg. Maak u klaar voor een geschiedenisles.

We veranderen van stijl met ‘The Escape Plan’. Schwarzie en Sly werken opnieuw samen, we zouden bijna beginnen denken dat ze beste vrienden zijn geworden. In ‘The Escape Plan’ is Schwarzenegger de “sidekick” van Stallone, maar uiteindelijk is het hij die gaat lopen met glorie. Schwarzie doet ons lachen... Veel déjà-vu in deze ‘The Escape Plan’.  Als u eens uw verstand op nul wilt zetten en genieten van pure actie dan is dit iets voor u.

Deze week vinden we ook een documentaire terug in de bioscopen. ‘Once Upon a Forest’ van Luc Jaquet dompelt ons onder in de uizonderlijke wereld van tropische wooden, prikkelt onze zintuigen en maakt ons bewust van waarom we die moeten behouden. ‘Once Upon a Forest’ is poëtisch en geladen met emotie zonder met de vinger te wijzen.

Ook nog op het programma deze week: ‘The Story of Children and Film’, een documentaire over kinderen in de filmwereld, ‘Eat Sleep Die’, een Zweeds sociaal drama over het leven van Rasa, een jonge immigrante, en last but nog least, ‘La Vie Domestique’, een Frans drama over de verveling van huismoeders.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

Once upon a Forest

Once upon a Forest

 Regie: Luc JacquetDe makers van "March of the Penguins" nodigen je uit op een exotisch avontuur naar het meest geheime en ongerepte oord op aarde: het oerwoud. Laat je betoveren door de wildernis van het amazonewoud alsof je er midden in zit. Cineast Luc Jacquet en bioloog Francis Halle zijn je gids op een... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: