5 suggesties voor een ideaal avondje Netflix - Actueel Cinema

   - 

Stel, jij en je vriend(in) hebben een Netflix avond ingepland. Alles staat gereed: glazen, wat drank, hapjes... Dekentje over de beentjes en klaar. Er rest jullie enkel nog dé ideale film te kiezen uit het grote Netflix aanbod. Na een half uur zijn jullie nog steeds niet tot een beslissing gekomen en is ondertussen de helft van de chips op. Jij hebt zin in een romantisch getinte film, terwijl de ander het eerder wat ‘serieuzer’ wil. Wel, wij helpen jullie graag met deze moeilijke, doch interessante, keuze. Zie hier 5 suggesties op Netflix (in België weliswaar) die jullie beide wel zullen kunnen smaken. Choose, Watch & Enjoy!

Mr. Nobody (2009) – op Netflix sinds 16/03/2016 - 7.9 (iMDB-score)

“As long as you don't choose, everything remains possible”, zei de 6-jarige Nemo Nobody. In 2092 is iedereen onsterfelijk. Nemo is ondertussen 120 jaar oud en is daarmee ook de laatste sterfelijke persoon. Heeft hij de juiste keuzes gemaakt in zijn leven? Kan hij zich alles nog herinneren? De getalenteerde Belgische regisseur Jaco Van Dormael (Le Tout Nouveau Testament), presenteert je Nemo’s (Jared Leto) verschillende universa, dromen, verlangens en gevoelens. Deze film neemt je mee in een rollercoaster van beelden en emoties. Heel herkenbaar en tegelijkertijd ook bijzonder ontroerend.

Punch-Drunk Love (2002) – op Netflix sinds 17/02/2016 - 7.3 (iMDB-score)

Geniale regisseur Paul Thomas Anderson (van o.a. There Will Be Blood en The Master) focust deze keer op een psychologisch getormenteerde bedrijfsleider, gespeeld door – ja– Adam Sandler. Deze film schommelt tussen komedie, drama en romantiek. Sandler’s personage wordt uit zijn onzekerheid en benauwende werkplek weggehaald door de egocentrische, psychisch disfunctionele, maar knappe Lena (Emily Watson). Een atypisch verhaal met een soms wat absurd en apart sfeertje. Let zeker op het kleurgebruik, de locaties, de cinematografie enz. Anderson won hiermee zelfs de Best Director Award op het festival van Cannes in 2002.

When Harry met Sally (1989) – op Netflix sinds 12/01/2016 - 7.6 (iMDB-score)

Harry en Sally carpoolen samen naar New York en spenderen 18 uur lang in de auto. De volgende 10 jaar botsen ze regelmatig op elkaar en worden ze zo goede ‘vrienden’. Wat gebeurt er als ze samen zouden slapen? Deze film is er eentje uit eind Jaren ’80 en wordt bevonden als een steengoede klassieker van het romcom-genre. Bekijk hem zeker als je hem nog niet gezien hebt én zin hebt in een goede, kwaliteitsvolle romantische komedie. Met droge humor, dialogen over de relatie man-vrouw en de iconische fake orgasm scène van Meg Ryan, tovert dit pareltje meteen een glimlach op jullie gezicht.

Groundhog Day (1993) –op Netflix 19/11/2015 - 8.1 (iMDB-score)

De cynische weerman Phil (Bill Murray) wordt uitgestuurd om een reportage te maken over een bosmarmottenfeestdag in een klein stadje in Noord-Amerika. Hij geraakt plots in een soort van loop waardoor hij dezelfde dag keer op keer opnieuw beleeft. Doorheen de ‘dagen’ probeert hij gaandeweg de perfecte dag te creëren en op die manier de producente Rita voor zich te winnen. Een luchtige film met klein science-fiction gehalte, waarbij je zin krijgt om de grappig-geïrriteerde Bill Murray een knuffel te geven.

(Let op: In juni verdwijnt deze topper op de Amerikaanse Netflix)

The Artist (2011) – op Netflix sinds 12/10/2014 – 8.0 (iMDB-score)

Laat je bij het scrollen tussen de Netflix-suggesties zeker niet afschrikken door deze film omdat het in zwartwit is. The Artist is een charmant verhaal over George Valentin, die zich afvraagt of de komst van de geluidsfilm zijn carrière in vergetelheid zal brengen. Een beetje ‘meta’ dus, want de film zelf is ook opgenomen zonder klank. Valentins leven is verweven met dat van de jonge danseres Peppy Miller, voor wie net een nieuwe wereld van opportuneiten opengaat. Deze film is dé representatie van het spreekwoord “een beeld zegt soms meer dan duizend woorden”.

 

 Meningen

 Meer info over de films

When Harry met Sally

When Harry met Sally

 Regie: Rob ReinerHarry en Sally ontmoetten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner en ze komen elkaar af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: