Deze 10 Nieuwkomers op Netflix moet je zien / juni 2016 - Actueel Cinema

   - 

It's Netflix time! Eerder kozen we voor jou nog de beste romantische films uit voor een ideaal avondje Netflix. Wel, Cinenews kiest voor jou nu ook elke maand de beste films en series uit die nieuw zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod. Gedaan met urenlang scrollen door de filmprentjes. Gedaan met nieuwkomers checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Laat je maandelijks verrassen door alweer een nieuwe batch vol met uren filmplezier, want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Bekijk hier onze suggesties voor de maand mei. 

Juli is er. Het zou heet moeten zijn. We zouden moeten bakken en braden. De ijsjes zouden moeten gesmolten zijn voor we eraan konden beginnen. De terrasstoelen zouden te warm moeten zijn om erop te gaan zitten. Hier hebben we nog niet veel van kunnen merken. Wel, Netflix to the rescue dan maar! De maand juni heeft er alweer enkele exemplaren filmplezier erbij. Aangezien het nogal wisselvallig weer is de laatste tijd, raden we voor jou de 10 beste nieuwkomers op van afgelopen maand. Keep Calm & Watch Netflix.

 

A Bridge Too Far - Actie – 1977 - 7.4 (IMDb) – Op Netflix sinds 01/06/2016

De verfilming van het gelijkluidend boek gaat over de bevrijding van Nederland boven de rivieren in de Tweede Wereldoorlog. Richard Attenborough, regisseur van o.a. Ghandi, won ook met deze film enkele prijzen. Kan jij alle bekende (jonge) gezichten spotten van Sean Connery, Michael Caine, Anthony Hopkins en Robert Redford?

Out of the Furnace – Thriller/Drama – 2013 - 6.8 (IMDb) – Op Netflix sinds 01/06/2016

Een sterk verhaal met een vrij grimmige sfeer over broederliefde, wraak, uitzichtloosheid, Amerika en zijn veteranen… Heel knap acteerwerk van Christian Bale, Casey Affleck en Woody Harrelson. Crazy Heart – regisseur Scott Cooper zette met deze film een prima prestatie neer. Een kwaliteitsvolle film, dus zeker de moeite om hem te bekijken. 

Inside Llewyn Davis – Drama - 2013 - 7.4 (IMDb) – Op Netflix sinds 06/06/2016

Een drama-indiefilm van de Coen broertjes met een gezellige soundtrack en Oscar Isaac als een folkartiest die probeert door te breken. Een soms wat melancholische sfeer met hier en daar een komische noot. Een typische Coen dus! Check zeker al eens deze fantastische scène met Justin Timberlake en Adam Driver. 

The Happening – Sci-Fi - 2008 - 5.0 (IMDb) - Op Netflix sinds 06/08/2016

Misschien niet zo een hoge score op de internet movie data base, maar toch wel een aangename film die je eens moet bekijken als je zin hebt in een apocalyptische Sci-Fi waar je niet al teveel bij moet nadenken. Mark Wahlberg – nee niet Matt Damon – en Zooey Deschanel spelen een koppel op de vlucht voor een epidemie die aanzet tot zelfmoord.  

Finding Nemo – Familiefilm - 2003 - 8.1 (IMDb) – Op Netflix sinds 13/06/2016

Perfect timing! Nu Finding Dory in de bioscoop is, is het je uitgelezen kans om Finding Nemo (nog) eens te (her)bekijken. Deze animatiefilm van Pixar is er eentje voor jong en oud. Een vermakelijk verhaal met een aantal hilarische personages over de zoektocht naar Nemo, een clownvisje die werd meegenomen door een duiker. 

Taxi Driver – Drama - 1976 - 8.3 (IMDb) – Op Netflix sinds 15/06/2016

Wauw, wat een toppertje op Netflix! De film onder regie van Martin Scorsese met een jonge Robert De Niro als “You talkin’ to me” Travis Bickle, een oorlogsveteraan met frustraties, moest je in feite al lang eens gezien hebben. Travis helpt een 12-jarige prostituee en probeert een aanslag te plannen op een senator. 

Das Boot – Drama - 1981 - 8.4 (IMDb) – Op Netflix sinds 20/01/2016

Een oude oorlogsfilmklassieker over Duitse soldaten die in een onderzeeër de taak hebben om vijandelijke schepen te vernietigen. Verveling slaat om in angst. Deze film heeft een claustrofobische, grimmige en beklijvende sfeer. Genomineerd voor 6 Oscars en terecht! 

The Fundamentals of Caring – Komedie - 2016 - 7.4 (IMDb) – Op Netflix sinds 24/06/2016

Een charmante Paul Rudd speelt de verzorger van een gehandicapte jongen. Ze gaan op roadtrip en leren elkaar beter kennen. Een Netflix Originals film die al veel lovende reacties kreeg (en ook richting Selena Gomez).

Hunger Games: Catching Fire – Actie - 2013 - 7.6 (IMDb) – Op Netflix sinds 27/06/2016

Ja, eindelijk eens een film met een vrouw in de hoofdrol! Deze tweede Hunger Games film volgt Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) verder na haar ‘overwinning’. Leuk om nog eens te herbekijken of om de twee films meteen na elkaar te zien.  Een visueel spektakel met fijne acteurs en interessante wendingen. Oh, en Philip Seymour Hoffman. 

Body of Lies – Drama - 2015 - 7.1 (IMDb) – Op Netflix sinds 29/06/2016

Een Ridley Scott CIA-verhaal met Leonardo DiCaprio en Russel Crowe in de hoofdrollen. Deze spionagethriller neemt je mee naar het Midden-Oosten waar agent Roger Ferris (DiCaprio) een terrorist moet proberen op te sporen. Goed voor een avondje spanning voor de Netflix-tv!

Pen gerust nog suggesties of opmerkingen neer in de comments section hieronder! 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: