Filmografie John Goodman

Biografie

John Stephen Goodman (Saint Louis (Missouri), 20 juni 1952) is een Amerikaans televisie- en filmacteur. Hij speelde onder meer van 1988 tot en met 1997 in de televisieserie Roseanne, waarvoor hij in 1993 een Golden Globe won. Daarnaast werden hem verschillende andere acteerprijzen toegekend, waaronder American Comedy Awards in 1989 en 1990 (beide voor Roseanne) en een Emmy Award in 2007 voor zijn gastrol in Studio 60 on the Sunset Strip. 
 
Na de highschool en een drama-opleiding aan de universiteit van Missouri werkte hij als uitsmijter. Zijn eerste tv-ervaring was in een reclamespot voor Burger King. Hij had geen tekst, maar moest alleen een flinke hap uit een Whopper nemen. 
 
Hij speelde in de Broadwaymusical Big River de vader van Huckleberry Finn, en op de televisie was hij veelvuldig te zien in Saturday Night Live. 
 
De film The Flintstones werd volledig van zijn medewerking afhankelijk gesteld. Indien Goodman de rol van Fred Flintstone had geweigerd, was het project geannuleerd. 
 
Hij is getrouwd met Annabeth Hartzog. Sinds 1989 hebben ze een dochter, Molly.

Filmografie John Goodman

Internship - Komedie
juni 2013

Internship

Komedie Regie: Shawn LevyMet: Vince Vaughn, Owen Wilson, Will Ferrell,...De carrières van de vertegenwoordigers Billy (Vince Vaughn) en Nick (Owen Wilson) zijn door de digitale wereld in het slop geraakt. Om te bewijzen dat ze nog steeds helemaal van deze tijd zijn, melden ze zich aan voor een stageplek bij Google, samen met een groot aantal briljante studenten. Maar... Verder lezen...
Flight - Drama
januari 2013

Flight

Drama Regie: Robert ZemeckisMet: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle,...Een piloot (Denzel Washington) zet zijn vliegtuig na een noodlanding veilig aan de grond en redt de inzittenden en crew van een gewisse dood. Tijdens een onderzoek komen er allerlei vreemde zaken aan het licht die voor de nodige hoofdbrekens zorgen.
Pope Joan - Drama
maart 2010

Pope Joan

Drama Regie: Sonke WortmannMet: John Goodman, Johanna Wokalek, Iain Glen,...Of het verhaal op waarheid berust wordt al eeuwen in twijfel getrokken, maar diep in de archieven van het Vaticaan zijn aanwijzingen dat de paus die in het jaar 853 A.D. werd aangesteld níet de paus was die de Kerk dacht te kiezen. Johannes Anglicus was een lichtend voorbeeld in een donkere tijd... Verder lezen...
De prinses en de kikker - Animatie Film
februari 2010

De prinses en de kikker

Animatie Film Regie: Ron Clements & John MuskerTiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Temidden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.
Death Sentence - Actie
januari 2008

Death Sentence

Actie Regie: James WanMet: Kevin Bacon, Kelly Preston, John GoodmanNick Hume (Kevin Bacon) is een keurige verzekeringsagent met een fijn gezin. Dat hij wat meer met zijn sportieve oudste zoon Brendan optrekt dan met de jongere Lucas, is eigenlijk het enige smetje op een bijzonder gelukkige familie. Alles verandert echter als Nick en Brendan na een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: