Filmografie Vera Farmiga

Biografie

Vera Ann Farmiga (Passaic County, 6 augustus 1973) is een Amerikaanse actrice die in 1997 haar acteerdebuut maakte in de televisiefilm Rose Hill. Ze vergaarde tot en met 2008 zes filmprijzen, waaronder de Special Jury Prize op het Sundance Film Festival voor haar hoofdrol als drugsverslaafde in Down to the Bone (2004). 
 
In 2010 werd Farmiga genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Up in the Air. Ze werd daarvoor ook genomineerd voor een Golden Globe, een Screen Actors Guild Award en een BAFTA Award. 
 
Hoewel Farmiga geboren werd in de Verenigde Staten, leerde ze voor haar zesde geen Engels. Ze is één van de zeven kinderen van het Oekraïnese echtpaar Michael en Lyubov Farmiga en groeide op in een overwegend Oekraïense gemeenschap in haar geboorteplaats. Ze studeerde toneel aan de Syracuse University's School of Performing Arts. 
 
Farmiga was van 1997 tot 2005 getrouwd met de Franse acteur Sebastian Roché, die ze ontmoette tijdens opnames voor de televisieserie Roar.

Filmografie Vera Farmiga

Origin
27 maart 2024

Origin

 Regie: Ava DuVernayMet: Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Vera FarmigaMet 'Origin' regisseert Ava DuVernay ('When They See Us') de inspirerende adaptatie van het leven van Isabel Wilkerson die zich in de nuances van discriminatie verdiept tijdens het schrijven van wat haar New York Times-bestseller zou worden: 'Caste: The Origins of Our Discontents'.
The Commuter - Actie
januari 2018

The Commuter

Actie Regie: Jaume Collet-SerraMet: Liam Neeson & Vera FarmigaZoals elke dag na het werk, neemt Michael MacCauley de trein naar huis. Maar vandaag zal zijn route een andere wending nemen. Nadat hij een telefoontje ontvangt van een mysterieuze vreemdeling, wordt hij gedwongen om een verborgen passagier op de trein te identificeren voor de laatste halte.... Verder lezen...
The Conjuring 2 - Horror
juni 2016

The Conjuring 2

Horror Regie: James WanMet: Vera Farmiga & Patrick WilsonDe paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) reizen in 1977 af naar Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson en haar vier kinderen bij te staan, in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt.
The Conjuring - Horror, Thriller
augustus 2013

The Conjuring

Horror, Thriller Regie: James WanMet: Vera Farmiga, Mackenzie Foy, Patrick WilsonIedereen kent Amityville, maar eerst was er Harrisville. Als een gezin geterroriseerd wordt door een duistere kracht, roepen ze de hulp iin van Ed en Lorraine Warren. In deze meest angstaanjagende zaak uit hun carrière, krijgen ze te maken met een machtige demoon.

Nieuws over Vera Farmiga

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: