Scorsese en McQueen voor regieprijs genomineerd - Actueel Cinema

   - 

Regisseur Martin Scorsese ("The Wolf of Wall Street") en zijn Britse collega Steve McQueen ("12 Years a Slave") behoren tot de vijf kandidaten voor Hollywoods begeerde trofee, die jaarlijks door de federatie van Amerikaanse regisseurs (Directors Guild of America/DGA) wordt toegekend.

De andere kandidaten zijn David O. Russell ("American Hustle"), Alfonso Cuaron ("Gravity") en Paul Greengrass ("Captain Phillips"). De federatie maakte de nominaties dinsdag bekend. De uitreiking vindt op 25 januari plaats. 

De DGA-Awards worden dit jaar voor de 66ste keer in Los Angeles uitgereikt. De prijs wordt beschouwd als een betrouwbare indicator voor de latere Oscar-uitreiking. Vorig jaar was dat echter niet het geval, toen Ben Affleck met de politieke thriller "Argo" de DGA-prijs won, maar bij de oscars als regisseur over het hoofd werd gezien.

Voor de Mexicaan Cuaron, de Brit Greengrass en zijn landgenoot McQueen zijn het trouwens de eerste DGA-nominaties. De Amerikaanse regisseur O. Russell was eerder met "The Fighter" in de race, voor Scorsese is het de elfde keer dat hij genomineerd is. De Hollywoodveteraan mocht in 2006 de DGA-trofee voor "The Departed" in ontvangst nemen. (Belga / Belga)

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: