De onwrikbare Martin Scorcese wil 1 biopic maken over het leven van Jezus en een andere over Frank Sinatra - Actueel Cinema

   - 
De onwrikbare Martin Scorcese wil 1 biopic maken over het leven van Jezus en een andere over Frank Sinatra

Mark Twain zei ooit: "Leeftijd is verstand boven materie. Als het je niet kan schelen, maakt het niet uit". Voor Martin Scorsese maakt leeftijd geen verschil. Nadat hij vorig jaar tien Oscarnominaties in de wacht sleepte voor zijn baanbrekende film Killers of the Flower Moon, heeft de 81-jarige regisseur zijn volgende projecten gepland. Volgens bronnen is hij van plan om twee films achter elkaar te maken: de eerste over Jezus, de tweede over Frank Sinatra.

De Oscarwinnende regisseur die de Hollywood New Wave van de jaren 1970 hielp inluiden, wil het studiosysteem omzeilen en 'Life of Jesus', gebaseerd op het boek van Sh?saku End? uit 1973, onafhankelijk financieren. Hij koos dezelfde aanpak voor het drama "Silence" uit 2016 (ook gebaseerd op een boek van End?). In feite zou Martin Scorsese graag willen herenigen met "Silence" ster Andrew Garfield voor het Jesus project, hoewel het onduidelijk is of de 40-jarige acteur wordt benaderd voor de hoofdrol of om een van de discipelen te spelen.

De Oscarwinnende regisseur die de Hollywood New Wave van de jaren 1970 hielp inluiden, wil het studiosysteem omzeilen en "Life of Jesus", gebaseerd op het boek van Sh?saku End? uit 1973, onafhankelijk financieren. Hij koos dezelfde aanpak voor het drama "Silence " uit 2016 (ook gebaseerd op een boek van End?). In feite zou Martin Scorsese graag willen herenigen met "Silence" ster Andrew Garfield voor het Jesus project, hoewel het onduidelijk is of de 40-jarige acteur wordt benaderd voor de hoofdrol of om een van de discipelen te spelen.

Het Sinatra-project zou ook op problemen kunnen stuiten: de dochter van de legendarische crooner, Tina Sinatra, beheert het landgoed van haar vader en moet nog haar zegen geven. Maar volgens sommige bronnen heeft dat Martin Scorsese er niet van weerhouden om een geweldige cast samen te stellen, met zijn favoriete acteur Leonardo DiCaprio die de zanger speelt en Jennifer Lawrence die in de huid kruipt van Ava Gardner, de tweede vrouw van de crooner. Het was Ava Gardner die Frank Sinatra's huwelijk met Nancy Barbato, Tina's moeder, verbrak. Met twee van 's werelds grootste filmsterren in de hoofdrollen trekt de film de interesse van grote studio's en omroepen. Apple, dat "Killers of the Flower Moon" voor 215 miljoen dollar financierde, zou de samenwerking met Scorsese willen voortzetten, maar Sony zit naar verluidt al op de zaak.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

De grote zomerreleases van 2024 - Actueel
Actueel

De grote zomerreleases van 2024

De filmzomer van 2023 staat nog vers in ons geheugen gegrift. Barbenheimer deed de bioscoopzalen op zijn grondvesten daveren. Bioscoopbezoekers kwamen in roze gehuld naar de zalen voor Barbie en grote cinefielen werden drie uur lang weggeblazen door het cinematofgrafisch spektakel Oppenheimer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: