15 acteurs samen met hun kinderen in films - Actueel Cinema

   - 

 

Je moet het vaak niet ver gaan zoeken hoe bepaalde acteurs of actrices zo bekend zijn geworden. Meestal zit acteren wel in de familie. Onderstaande filmsterren winden er alleszins geen doekje om dat ze graag hun kinderen in de filmwereld zouden te zien krijgen. Zowel Clint Eastwood, Angelina Jolie, Demi Moore als Johnny Depp acteerden al eens samen met hun spruiten.  

 

Brendan & Donhnall Gleeson – Harry Potter and the Deathly Hallows

Die hard Potterheads zullen het wel al weten, maar wij schrokken toch even toen we zagen dat Bill Weasly eigenlijk in real-life de zoon is van Alastor “Mad-Eye” Moody.

 

Will, Willow & Jaden Smith - The Pursuit of Happyness, I Am Legend, After Earth

In het begin van de epidemie-film speelt Willow even Will Smiths dochtertje die hij wegstuurt in een helikopter die dan uiteindelijk crasht. In The Pursuit of Happyness krijgt Willls zoon Jaden een uitstekende rol als… zoon van een salesman in financiële problemen. Jaden en Will zijn ook reunited in de sci-fi film After Earth, waar ze opnieuw de rollen als vader en zoon opnemen. 

 

Jon Voight & Angeline Jolie  - Laura Croft : Tomb Raider,  

Toen alles nog koek en ei was tussen Jolie en haar vader, speelden de twee samen in Laura Croft

 

Angeline Jolie & Vivienne Jolie-Pitt - Maleficent

Toen ze voor Maleficent de rol vertolkte van de boze heks, was Vivienne Jolie-Pitt blijkbaar de enige die in haar moeders buurt durfde komen!

 

Brad Pitt & Shiloh Pitt - The Curious Case of Benjamin Button

Ja, ook vader Pitt mocht zijn kindje eens meenemen op de set. De kleine Shiloh maakte zijn acteerdebuut in het Oscargenomineerde Fincher-drama The Curious Case of Benjamin Button in 2008. Toch wel benieuwd of we later nog van de kroost van Pitt en Jolie zullen horen!

 

Leslie Mann, Iris & Maude Apatow - Knocked up, This is 40, Funny people

Regisseur Judd Apaow cast al graag eens zijn vrouw Leslie Mann in een film. Hun kinderen horen daar ook bij. Family dinner op de set, waarom niet!

 

Bruce Willis & Demi Moore & Rumer Willis – Striptease, Hostage

Nog voor ze met haar ex Ashton Kutcher in het huwelijksbootje stapte, is Demi Moore ook nog de echtgenote geweest van Bruce Willis. Ze hebben samen drie kinderen, waarvan er eentje de acteerkriebel te pakken kreeg. In Striptease speelt Rumer de dochter van Moore’s personage en in Hostage die van Willis’.

 

Jerry, Anne Maera & Ben Stiller - Night at the museum, Zoolander

Zo vader, zo moeder, zo zoon. De hele familie acteerde wel eens samen in een film. Zowel in Zoolander als Heartbreak Kid en Heavyweights is de vader samen met Ben te zien. Anne Maera verschijnt af en toe kort op het scherm, zoals bijvoorbeeld in Night at the Museum.

Tom & Colin Hanks - The Great Buck Howard

Tom Hanks zoon Colin kroop in de huid van één van de slechteriken in de topserie Dexter, was ook te zien in Fargo en acteerde even samen met zijn vader in de The Great Buck Howard, waar hij een grote rol innam naast die van John Malkovich.

 

Blythe Danner & Gwyneth Paltrow - Sylvia

De rustuitsralende Blythe Danner blijkt de moeder te zijn van blogster en Shakespeare in Love-actrice Gwyneth Paltrow. Ze acteerden samen als moeder en dochter in de film over de overleden auteur Sylvia Plath. Eigenlijk lijken ze sprekend op elkaar.

 

Johnny Depp & Lily-Rose Depp - Yoga Hosers

Deze horror- en tienerkomedie ging dit jaar in première op het Sundance filmfestival. Lily-Rose maakt haar acteerdebuut met deze film en krijgt daarbij gezelschap van haar bekende vader.

 

Stellan & Alexander Skarsgård – Melancholia

Spierbundel en Zweedse acteur Alexander Skarsgård speelde de echtgenoot van Kirsten Dunsts depressieve personage. Zijn vader Stellan vertolkte haar getuige. Stellan is overigens één van de grootste filmsterren van Zweden. Zou Alexander hem kunnen tippen?

 

Laurie Simmons & Lena Dunham - Tiny Furniture

Girls-actrice, regisseuse en auteur Lena Dunham kan niet anders dan een artieste te hebben als moeder. Voor deze film trommelde ze haar familie en vrienden op om de film helpen waar te maken. De moeder en zus van het hoofdpersonage Aura (Lena) zijn dan ook de echte moeder en zus van Lena.

 

Robin & Zelda Williams - House of D

Zowel de recentelijk overleden acteur Anton Yelchin als de jammere Robin Williams spelen in deze films principiële rollen. Williams dochter Zelda mocht ook even aan de zijde staan van haar vader.

 

Clint & Scott Eastwood - Gran Torino

Scott Eastwood, de zoon van de alom bekende regisseur Clint Eastwood, deelde het scherm met zijn vader in het misdaaddrama Gran Torino. Hij speelt de date van buurmeisje Sue.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond - Actueel
Actueel

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond

De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden. Verder lezen...
Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot - Actueel
Actueel

Alain Berliner maakt documentaire over Brigitte Bardot

De Belgische filmmaker Alain Berliner zal een documentaire maken over Brigitte Bardot. De 87-jarige Française heeft haar medewerking toegezegd. 'Bardot' is de eerste documentaire van Berliner. Zijn meest succesvolle film, 'Ma vie en rose' uit 1997, werd bekroond met de Golden Globe voor beste... Verder lezen...
Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970 - Actueel
Actueel

Campari en hartstochtelijke cinema, een liefdesverhaal sinds 1970

Aangeboden door CAMPARI - Het Italiaanse merk, dat altijd al een grote liefde heeft gehad voor kunst in het algemeen, heeft in de loop van de tijd een sterke connectie opgebouwd met de filmwereld. Sinds de oprichting van Campari in Milaan in 1860, dat onmiddellijk succes oogstte met zijn rode... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: