Filmografie Ciaràn Hinds

Biografie

Ciarán Hinds (Belfast, 9 februari 1953) is een Noord-Iers acteur. Op- de Nederlandse tv is hij bekend als DCI James Langton in de politieserie Above Suspicion met o.a. Kelly Reilly. Hij maakte in 1981 zijn film- en acteerdebuut als Lot in het middeleeuwse Excalibur, waarmee regisseur John Boorman de prijs voor beste artistieke bijdrage won op het Filmfestival van Cannes. Hijzelf won Irish Film and Television Awards in 2004 (voor de televisie-boekverfilming The Mayor of Casterbridge) en 2007 (voor het spelen van Gaius Julius Caesar in de historische televisieserie Rome). 
 
Hinds schreef sinds zijn debuut in 1981 met name filmrollen bij op zijn cv. Hij is de zoon van een vader die werkte als arts en een moeder die aan amateurtoneel deed. Hoewel hij aan een rechtenstudie begon aan de University of Belfast, stopte hij hiermee om over te stappen naar de Royal Academy of Dramatic Art. 
 
Hinds' woont in Parijs samen met zijn Vietnamees-Franse vriendin Hélène Patarot, met wie hij dochter Aoife kreeg. Zij houden hun privéleven voornamelijk voor zichzelf en laten zich buiten opnames zelden tot nooit voor de camera zien. Uitzondering was de begrafenis van Natasha Richardson waar hij wel prominent aanwezig was om zijn collega en vriend Liam Neeson te steunen met het verlies van zijn vrouw.

Filmografie Ciaràn Hinds

Nieuws over Ciaràn Hinds

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond - Actueel
Actueel

Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond

De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: