2010, een jaar vol nieuwe films - Actueel Cinema

 
2010 staat voor de deur. Het voorbije jaar heeft de filmwereld niet stil gezeten. In 2010 mag je je aan enkele kleppers van formaat verwachten. We zetten alvast enkele niet te missen blockbusters op een rijtje.


Toy Story 3
 Na 10 jaar trekken Woody, Buzz Lightyear en de andere speelgoedvriendjes terug op avontuur. Nu Andy een jongvolwassen kerel is, is hij te oud geworden voor speelgoed. Hij dropt zijn speelgoed in een kinderdagverblijf waardoor Woody en zijn vrienden in een zeer hectische wereld terechtkomen.? 'Toy Story 3' prikkelt de kinderlijke geest bij jong en oud. Liefhebbers van 3D kunnen het avontuur ook in 3D volgen.

Meer informatie over deze film.


Iron Man 2
 Je bent fan van sciencefiction, comics en special effects of je bent het niet. Liefhebbers kunnen alvast in hun handen wrijven. Tony Starks trekt opnieuw zijn stalen harnas aan. Hij bundelt zijn krachten om 'The Ten Rings' uit te schakelen.

Meer informatie over deze film.


Inception
 Leonorda DiCaprio zal je in 2010 vaker aan het werk kunnen zien. Op het laatste moment werd er beslist om de release van 'Shutter Island' uit te stellen naar 2010 en volgend jaar staat ook 'Inception' op de filmkalender. ?De trailer van 'Inception' geeft je een daverend voorsmaakje. Bovendien heeft de film een cast om U tegen te zeggen (Ellen Page, Marion Cotillard, Jospeh Gordon-Levitt en Leonarde DiCaprio). Veel details over de film zijn er nog niet vrijgegeven, maar we kunnen je alvast zeggen dat niet alles is wat het lijkt.

Meer informatie over deze film.


The A-Team
 Bij het horen van 'the A-Team' rijzen er nostalgische gedachten. 'The A-team' was een razend populaire televisiereeks in de jaren '80 en binnenkort ook een hit op het grote scherm. Het originele team werd geruild voor jong en vers bloed met onder meer Bradley Cooper, Liam Neeson en Jessica Biel. Ook het decor werd aangepast aan ons tijdsperk, maar aan de authenticiteit van de avonturen werd niet geraakt.

Meer informatie over deze film.


Up in the Air
 De Amerikaanse vereniging van filmcritici is alvast overtuigd. 'Up in the Air' is de beste film van het jaar. Ook bij de Golden Globe Awards is de film een grote favoriet. De film werd maar liefst zes keer genomineerd. Dat de film met George Clooney in de hoofdrol een grote kanshebber is voor de Oscars, moet ik u vast niet meer zeggen. ?Het personage van George Clooney, Ryan Bingham, is een zakenman die obsessief AirMiles verzamelt. Nog nooit heeft hij een lange relatie of een serieus gesprek gehad. Pas als hij tijdens een zakenvlucht zijn droomvrouw tegenkomt, wil hij vastigheid.

Meer informatie over deze film.


Serge Gainsbourg, Vie Héroïque
 Deze genie op gebied van de Franse muziek heeft geen voorstelling meer nodig. Maar hoe goed kennen we hem eigenlijk? Deze film, die geregisseerd werd door Joan Sfar, vertelt je gebeurtenissen uit jeugd van deze wereldberoemde artiest, doet zijn ongekend talent uit de doeken, licht een tipje van de sluier over zijn liefdesleven, ... . Het geheel krijgt mee vorm dankzij Laetitia Casta, Lucy Gordon en Philippe Catherine. Deze film zal alle fans weten te charmeren.

Meer informatie over deze film.


Alice in Wonderland
 Tim Burton regisseert met 'Alice in Wonderland' alweer een klassieker. Het verhaal is je ongetwijfeld bekend, maar de invulling van Tim Burton is ongezien. Via een mix van live-action en performance capture stuurt hij Alice na 10 jaar weer terug naar Wonderland.

Meer informatie over deze film.


The Twilight Saga: Eclipse
 Net zoals 'Twilight' was het vervolg 'New Moon' een razend succes. Ook de verwachtingen voor het derde deel staan hoog gespannen. Seattle wordt geplaagd door een reeks mysterieuze moorden. Een kwaadwillige vampier zet haar zoektocht naar wraak voort, waardoor Bella in groot gevaar is. Daarnaast moet ook Bella ook definitief kiezen tussen Edward en Jacob. De strijd tussen vampiers en weerwolven laait weer hoog op.

Meer informatie over deze film.


Shrek Forever After
 Het derde deel was misschien op sterven na dood, maar het vierde deel bruist van de doorwinterde humor en energie. Shrek die ondertussen een echte huisvader geworden is, komt in 'Shrek Forever After' in een alternatieve versie van zijn wereld terecht waarin er op Ogres wordt gejaagd en waarin hij Fiona nog nooit ontmoet heeft. Het is zijn taak om terug in zijn vertrouwde wereld terug te geraken.

Meer informatie over deze film.


Harry Potter and the Deathly Hallows (Part I)
 Perkamentus is er niet meer... Harry, Ron en Hermelien verlaten Zweinstein en gaan op zoek naar de resterende Gruzielementen. Er staat hun een lange en moeilijke tocht te wachten. Tijdens hun missie ontdekken ze het bestaan van de relieken van de dood, objecten met mysterieuze krachten. Dit eerste en tweede deel van dit laatste film uit de Harry Potter reeks lijken nog donkerder gekleurd te zijn, maar daarom niet minder verrassend dan hun voorgangers. De onthulling van het verhaal vraagt wel om geduld. Het laatste deel zal pas in de zomer van 2010 in de zalen verschijnen.

Meer informatie over deze film.
 


Ook 2009 bruiste van de toppers, maar jullie werden het meest in de ban gehouden door de volgende films: 1. The Twilight Saga: New Moon - release 18/11/2009, score 9/10 2. Harry Potter and the Half Blood Prince - release 15/07/2009, score 8,9/10 3. 2012 - release 11/11/2009, score 7,7/10 4. Michael Jackson's This Is It - release 28/10/2009, score 8,6/10 5. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs - release 01/07/2009, score 9/10 6. Fast & Furious 4 - release 08/04/2009, score 9,4/10 7. Hannah Montana: The Movie - release 08/07/2009, score 9,1/10 8. Up - release 07/10/2009, score 8,5/10 9. LOL (Laughing out Loud) - release 04/02/2009, score 9,1/10 10. Transformers 2: Revenge of the Fallen - release 24/06/2009, score 9,1/10

 

 Meningen

 Meer info over de films

Voor Eeuwig en Altijd

Voor Eeuwig en Altijd

 Regie: Mike MitchellIn plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek (Mike Myers) inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Hierdoor komt hij tot zijn schrik terecht in een alternatieve versie van zijn wereld, Far Far Away, waar er gejaagd... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: