Filmografie Sharlto Copley

Biografie

Sharlto Copley (Johannesburg, 27 november 1973) is een Zuid-Afrikaanse acteur. 
 
Copley bezocht een privéschool in Johannesburg. Tijdens zijn schooljaren raakte hij geïnteresseerd in film en theater. Bovendien leerde hij er zijn latere zakenpartner Simon Hansen kennen. 
 
Copley heeft een jongere broer en zus. Zijn broer Donovan is een muzikant, terwijl zijn zus Marisa een modeontwerpster is. Copley woont in Kaapstad. 
 
In 2005 speelde Copley mee in de kortfilm Alive in Joburg van regisseur Neill Blomkamp. De regisseur is eveneens afkomstig uit Johannesburg. Ze bezochten beiden dezelfde privéschool, alleen niet in dezelfde periode. 
 
Enkele jaren later maakte Blomkamp District 9, met Copley in de hoofdrol. Deze sciencefictionfilm speelt zich af in Johannesburg. 
 
In september 2009 werd bekend dat Copley het personage Howling Mad Murdock gaat vertolken in The A-Team, de verfilming van de gelijknamige televisieserie.

Filmografie Sharlto Copley

Oldboy - Thriller
januari 2014

Oldboy

Thriller Regie: Spike LeeMet: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto CopleySpike Lee's OLDBOY is een shockerende thriller over de succesvolle marketing executive Joe Doucett (Josh Brolin), die op een dag zonder enige aanleiding of reden in totale eenzaamheid gevangen wordt gezet. Wanneer hij na twintig jaar eveneens zonder uitleg wordt vrijgelaten, gaat Joe bezeten van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: