Elijah Wood is bezorgd over nieuwe Lord of the Rings-films - Actueel Cinema

   - 

Elijah Wood heeft zich uitgesproken over de plannen van Warner Bros. en New Line om meer Lord of the Rings-films te ontwikkelen.

In een nieuw interview met GQ zegt de 42-jarige acteur dat hij het idee steunt, maar ook toegeeft dat hij zich zorgen maakt.

"Ik ben gefascineerd en opgewonden," zei hij. "Ik hoop dat het een goede zaak is. Ik ben verrast - ik weet niet waarom ik verrast ben, omdat ik natuurlijk wist dat er meer films zouden komen. De kern van alles is natuurlijk de wens om veel geld te verdienen. En, nogmaals, ik neem het niemand kwalijk, want het is volkomen normaal om zaken te willen doen. Grote kunst kan geboren worden achter dit verlangen om geld te verdienen. Deze twee dingen sluiten elkaar niet uit."

"Maar The Lord of the Rings kwam daar niet uit voort," voegde hij eraan toe. "Het werd geboren uit een passie voor deze boeken en een verlangen om ze op het grote scherm te zien. En ik hoop dat dat uiteindelijk de drijfveer is, welke films er ook komen. Ik hoop alleen dat de motivatie hetzelfde is, dat de betrokken schrijvers en filmmakers een totaal respect en fascinatie hebben voor Tolkiens werk."

In een recent interview met Extra werd hem gevraagd of hij bereid zou zijn om zijn iconische rol van Frodo Baggins te hernemen in een "reboot".

"In een reboot, ik weet het niet, maar als we het echt hebben over nieuwe films waarin Frodo een rol speelt, dan zou ik er wel voor in zijn," antwoordde hij.

De Lord of the Rings-trilogie bracht wereldwijd 2,9 miljard dollar op aan de box office en won 17 Oscars. De regisseurs van die periode zijn ook betrokken bij de nieuwe projecten. Regisseur Peter Jackson en zijn partners Fran Walsh en Philippa Boyens zeiden: "Warner Bros. en Embracer hebben ons bij elke stap op de hoogte gehouden. We kijken ernaar uit om met hen te praten over hun visie voor de franchise in de toekomst."

Bron: The Hollywood Reporter

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: