Bezoek deze 10 plaatsen die geïnspireerd zijn op film - Actueel Cinema

   - 

Je bent dan wel geen acteur of actrice, maar je wilt je wel eens in een film wanen? Ga gewoon op citytrip naar Milaan, Tokyo, Stockholm, Parijs of New York en waan je in de films van Stanley Kubrick, Wes Anderson, David Lynch of Tim Burton. Drink een sjieke cocktail in één van onderstaande bars, haal je herinneringen op van je favoriete film, fangirl/boy een beetje, neem Instagramfoto’s en eet er nog snel iets bij. Wie gaat? Of, wie is al geweest?

1. Bar Luce (Milaan) – Wes Anderson

De regisseur van The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom en The Royal Tenenbaums ontwierp vorig jaar een koffiebar geïnspireerd op zijn films. Felle kleuren, symmetrie en vrolijke designs kenmerken zijn opmerkelijke stijl. Je kan er cake, koffie en alcoholische drankjes nuttigen. Ook staat er een Steve Zissou pinball machine. Een must-visit voor Anderson fans dus! 

2. Bad Owl Coffee (Henderson, Nevada) – Harry Potter

Mocht je toevallig in Las Vegas vertoeven, ga dan zeker een kijkje nemen in deze gloednieuwe Harry Potter bar die open is sinds februari. In Bad Owl Coffee kan je Butterbeer latte’s en Nutella latte’s drinken aan tafeltjes waar er toepasselijke spreuken zijn op geschilderd zoals ‘Espresso Patronum’ en ‘Mischief Managed’. Er hangt een bordje met ‘Platform 9 ¾’, er is een aangepast WiFi paswoord en je kan er ook gewoon lekkere cheesecake eten.

3. Beetle House NYC (New York) – Tim Burton

Nu we toch in Amerika zijn, waarom geen bezoekje brengen aan deze Tim Burton geïnspireerde hotspot? Open sinds mei dit jaar en klaar om jou een donker Halloweenachtige cocktail te serveren. De bar is gedecoreerd met antiekstukken, er hangt medische apparatuur aan de muren, schilderijen die verwijzen naar The Nightmare Before Christmas, Sweeney Todd en alle andere Burton films, het restaurant straalt een creepy sfeertje uit… Kortom, ingrediënten die perfect zijn voor een Burton liefhebber.  

4. Nikos’ Taverna (Stockholm) - Mamma Mia!

Abba fans kunnen in Stockholm gaan dineren in het restaurant dat gebaseerd is op de film en Broadway Show ‘Mamma Mia!’. Begin dit jaar geopend en nu al een trekpleister voor filmfans, foodies en fans van de bekende Zweedse band. Björn Ulvaeus wou een wereld creëren waarin de mensen een warmhartige Mamma Mia-ervaring kunnen beleven. Je kan er dus niet alleen eten, maar wordt ook geëntertaind door acterende obers en andere. Laat u ons weten of dit gelukt is? 

5. HR Giger Bar (Chur & Château St. Germain, Gruyères) – Alien

Hans Rudolf Giger is een Zwitserse surrealistische kunstenaar die aan de Alienfilms heeft meegewerkt. Er zijn maar liefst twee Giger bars in Zwitserland die hij ontworpen heeft, helemaal in de stijl van de films. De stoelen, tafels, decoratie, zelfs de vloer en het plafond zijn allemaal ontworpen in de biomechanische stijl die kenmerkend is aan de films. Ooit al eens in zo een zotte stoel willen zitten van in de films? Ga uw gang! 

6. Silencio (Parijs) – David Lynch

Deze club in Parijs is door Lynch persoonlijk ontworpen. Je kan er fancy cocktails drinken, leden kunnen privéconcerten en shows bijwonen en ’s nachts worden de tafels aan de kant geschoven om de dansvloer vrij te maken. Een indrukwekkende verrassing is de filmzaal achter de zwarte deur. Het design van de club doet enorm denken aan de vreemde sferen in de film Mulholland Dr. en de serie Twin Peaks. Je checkt best wel op voorhand hoe je er binnengeraakt.

7. Cambiare Italian Bar & Grill (Tokyo) – Suspiria

Cinefielen die een reis hebben gepland naar Japan kunnen iets uniek gaan checken in deze excentrieke hoofdstad. In de populaire uitgaansbuurt “Golden Gai” in Shinjuku kan je gaan smullen in Cambiare, een restaurant dat zijn inspiratie heeft gehaald bij de horrorcultfilm Suspiria (1977), geregisseerd door Dario Argento. Ze serveren er espresso, wijn, bier en antipasto. Het interieur heeft de creepy sfeer van de film alleszins zeker mee. 

8. Rick’s Café (Casablanca) – Casablanca

Voor wie naar het zonnige Marokko trekt, passeert best eens bij Rick’s Café. Dit is een (piano)bar, café en restaurant dat volledig gebaseerd is op de bekende bar die voorkomt in de filmklassieker Casablanca (1942) van Michael Curtiz. Ze serveren er heerlijke gerechten zoals Marokkaanse tajine, lokale vis, steaks en zelfs Amerikaanse hamburgers. Het mooie interieur voelt heel sfeervol aan, alsof je even terug in de tijd gaat. Aangeraden te reserveren! 

9. Jekyll & Hyde Club (New York) – Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Op het drukke Times Square in New York is er een (nogal toeristische) hotspot gelinkt aan de film Dr. Jekyll & Mr. Hyde (en eigenlijk het hele horror genre). Er is live entertainment, griezelige special effects, een giftshop uiteraard en.. typisch Amerikaans eten. Het is heel goed gedecoreerd en naar het schijnt ook een aanrader om met de kinderen te doen.

10. The Overlook Lodge (Cincinnati, Ohio) – The Shining

In hartje Verenigde Staten kan je een cocktail bar vinden met veel verwijzingen naar de Stanley Kubrick horrorfilm The Shining. Het fameuze hotel waar Jack Nicholsons personage zijn gezin probeert te vermoorden heette ook het Overlook Hotel. De scène in de hotelbar met Jack en de ober is er eentje die je niet snel vergeet. The Overlook Lodge straalt een jaren ’70 sfeer uit met houten interieur elementen en retro behang. Op de kaart: “twin” drinks, cocktails “The Writer’s Block”, “The Hatchet” enz. 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

Aliens

Aliens

 Regie: James CameronNa 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix' - Actueel
Actueel

Danny Boyle regisseert dansadaptatie van 'The Matrix'

De Brit Danny Boyle, bekend als de regisseur van '127 Hours', 'Slumdog Millionaire' en '28 Days Later', gaat een dansvoorstelling regisseren van de sf-cultfilm 'The Matrix'. Dat melden de Amerikaanse entertainmentsite Variety en verschillende Britse media. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: