Filmografie Saoirse Ronan

Biografie

Saoirse Ronan (New York City, 12 april 1994) is een Ierse Oscargenomineerde actrice. 
Ronan maakte haar debuut in 2003, met een terugkerende rol in The Clinic. Na een andere terugkerende rol in Proof, maakte ze haar filmdebuut in 2007 in I Could Never Be Your Woman. 
Ronan werd kritisch geprezen voor haar rol in Atonement (2007) en kreeg een Oscarnominatie. Hierdoor werd ze opgemerkt en kreeg ze meer filmrollen aangeboden. Zo heeft ze de hoofdrol gekregen in de familefilm City of Ember (2008).

Filmografie Saoirse Ronan

Lady Bird - Komedie
april 2018

Lady Bird

Komedie Regie: Greta GerwigMet: Saoirse Ronan, Odeya Rush, Timothée Chalamet,...Californië, 2002. Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.
Hanna - Actie, Thriller
juli 2011

Hanna

Actie, Thriller Regie: Joe WrightMet: Saoirse Ronan, Cate Blanchett, Eric Bana,...Het hoofdpersonnage van deze avontuurlijke thriller, gefilmd in Europa, is Hanna (gespeeld door Saorise Ronan - Atonement, The Lovely Bones). Hanna is meisje in haar tienerjaren. Ze is enig in haar soort... ze heeft de kracht, het uithoudingsvermogen en de scherpzinnigheid van een soldaat; ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: