De meest memorabele robots uit de filmwereld - Actueel Cinema

   - 

De laatste dagen is er geen ontsnappen meer aan! Star Wars is overal ! R2D2 en C-3PO, zijn al lang geen onbekenden meer ! Maar zij zijn lang niet de enige bekende robots uit de filmwereld… wij blikken even terug.

Star Wars – R2-D2 en C-3PO

Onze helden uit Star Wars hoeven zelfs geen introductie meer, iedereen kent ze wel ! De kleine R2-D2 heeft de oplossing voor alles en C-3PO is de komische betweter.

Metropolis – Maria

De voorloper van elke robotfilm : Metropolis ! Fritz Lang voert ons mee naar de toekomst, meerbepaald naar het jaar 2026. Daar ontmoeten we een robotvrouw die de redding is van de mensheid. Een zwart-witfilm uit 1927, maar met zeer respectabele special effects !

Wall-E – EVE

De superschattige en ontroerende Wall-E wordt verliefd op het mooie en moderne robotje EVE. Een ware aanrader voor klein en groot !

Alien – Bishop

Bishop, de « brave » robot die Sigouney Weaver en haar team tracht te helpen en ondanks alles toch « gedood » wordt door de alien koningin. De regisseurs hadden er destijds voor gekozen het bloed van de androïde wit te maken, de kleur van melk eerder, wat de scène iets draaglijker maakt voor gevoelige zieltjes.

Chappie

Chappie maakt eveneens deel uit van die « brave » robots, die enkel in harmonie wensen te leven en de wereld te ontdekken. Toch zal hij het tegen een heleboel vijanden moeten opnemen om in « leven » te kunnen blijven.

A.I. : Artificial Intelligence – David en Joe

De kleine David en zijn vriend, gigolo robot, Joe trachten het beste te maken in een hele harde wereld. David probeert kost wat kost een echte kleine jongen te worden. Kortom, een futuristische en diepzinnigere versie van Pinocchio.

Robocop – Alex

Goed, misschien niet helemaal een robot, maar toch een intelligente mix van de twee : een mnselijke geest in het lichaam van een robot. Soort van Frankenstein 2.0 ?

Terminator – T-1000 en T-800

« I’ll be back » - iedereen kent hem wel, de befaamde T-800 vertolkt door Arnold Schwarzenegger, die alles doet om Sarah Connor te redden – na een aantal moordpogingen uiteraard, want iedereen verdient een tweede kans ? En de weerzinwekkende T-1000, nog erger, onverwoestbaar en sneller dan zijn voorganger. Tijdens de film heeft iedereen wel even gedacht : « is ie nu eindelijk dood ? ».

I Robot – NS5 Sonny

Een robotfilm die zich niet enkel beperkt tot spannende actiescènes, maar ook verder ingaat op de wens van een robot om als « echt » erkend te worden. Dat allemaal natuurlijk overgoten door de nodige special effects… geen robotfilm zonder effects !

Ex-Machina – AVA

Bijna een modern liefdesverhaal… Ex-Machina bevat echter een verfrissende twist die hem wat anders maakt dan zijn soortgenoten. We vragen ons nog steeds af waarom ze half doorzichtig is ? Op sommige ogenblikken is dat toch wat bevreemdend.

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: