Filmografie Robin Wright

Biografie

Robin Virginia Gayle Wright (Dallas, 8 april 1966) is een Amerikaanse actrice die jaren getrouwd is geweest met Sean Penn. 
 
Voor de Europese kijker werd Wright vooral bekend in de rol van Kelly Capwell in de soapserie Santa Barbara. Vier jaar lang, van 1984 tot 1988 kroop Robin in deze rol. Haar eerste filmrol was als Buttercup in The Princess Bride en haar meest bekende filmrol is die van Jenny in Forrest Gump, waarvoor zij genomineerd was voor een Golden Globe Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. 
 
Toen Wright 15 was, in 1981, had ze een jaar lang verkering met Charlie Sheen. Van 1984 tot 1986 was Wright getrouwd met acteur Dane Witherspoon, die ze in 1984 had ontmoet bij de opnamen van de soap Santa Barbara. 
 
Met acteur Sean Penn, die ze op de set van het gangster-epos State of Grace (1990) leerde kennen, trouwde Wright op 27 april 1996. Het stel kreeg twee kinderen, een dochter en een zoon. Nadat Wright het slachtoffer werd van een carjacking, verhuisde ze met haar gezin van Los Angeles naar Ross. Penn en Wright hadden jarenlang een knipperlichtrelatie, waarna er tweemaal een scheiding werd aangevraagd en weer ingetrokken. Op 12 augustus 2009 werd er voor de derde keer een scheiding aangevraagd, wat dit keer definitief werd op 22 juli 2010.

Filmografie Robin Wright

The Congress - Science-Fiction
augustus 2013

The Congress

Science-Fiction Regie: Ari FolmanMet: Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm,...In The Congress krijgt Robin Wright (die haar eigen rol vertolkt) van Miramount het voorstel om volledig gescand te worden. Zo zal de Hollywood filmstudio helemaal vrij gebruik kunnen maken van haar digitale alias, in alle films die ze beslissen te draaien, zelfs de meest commerciële. Net het soort... Verder lezen...
Two mothers - Drama
april 2013

Two mothers

Drama Regie: Anne FontaineMet: Naomi Watts & Robin WrightEen zomer aan het strand. Twee schijnbaar normale gezinnen genieten van de zon: Roz en Lil, twee rijpe maar mooie vrouwen, hun zonen, twee verleidelijk jongemannen, en hun charmante kleindochters die helemaal opgaan in hun kinderspelletjes. Roz en Lil zijn al een eeuwigheid onafscheidelijk als... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: