Filmografie Keira Knightley

Biografie

Keira Christina Knightley is een Brits actrice. Ze brak door met rollen in de films Bend It Like Beckham en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. 
 
Ze is de dochter van acteur Will Knightley en toneelschrijfster Sharman MacDonald. 
 
Al in 1993 maakte ze haar televisiedebuut in het televisieprogramma Royal Celebration. In 1995 speelde ze in de televisieserie "The Bill". 
 
Op haar negende speelde ze haar eerste filmrol in A Village Affair. Enkele rollen in onder andere televisiefilms volgde. De eerste grote film waarin ze speelde was Star Wars: The Phantom Menace, waarin ze Sabé speelde, de dubbelganger van Padmé Amidala. Waarschijnlijk kreeg ze de rol vanwege haar opvallende gelijkenis met Natalie Portman, de actrice die de rol van Padmé speelde. 
 
In 2002 speelde ze een hoofdrol in de voetbalfilm Bend It Like Beckham. Om zich voor te bereiden op de rol had ze een zware voetbaltraining moeten ondergaan. Het werd een verrassend succes, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten. Hierna volgde een rol in Doctor Zhivago, een miniserie van het Britse ITV. 
 
Haar eerste grote rol in een Hollywoodfilm was Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003. De film was wereldwijd een enorm succes en vestigde haar naam als aanstormend talent. Datzelfde jaar was ze te zien in de romantische komedie Love Actually, naast een aantal van de bekendste Britse filmacteurs van dat moment (waaronder Alan Rickman, Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Rowan Atkinson en Colin Firth). 
 
In 2004 speelde ze Guinevere in het langverwachte, doch geflopte King Arthur. In 2005 is ze onder andere te zien als Elizabeth Bennet in de meest recente verfilming van Jane Austens Pride and Prejudice en als premiejager Domino Harvey in Domino. In 2006 werd de eerste sequel op Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uitgebracht: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. In 2007 wordt de derde film van de Pirates of the Caribbean-serie uitgebracht: Pirates of the Caribbean: At World's End. 
 
Na gechoqueerde reacties op haar magere figuur bij een première, werd haar gevraagd of ze anorexia heeft. Ze ontkent dit, maar bevestigt dat anorexia voorkomt in haar familie en dat ze daarom wil uitkijken zodat zij het zeker zelf niet krijgt. 
 
In 2007 werd bekend dat Keira samen met Lindsay Lohan in de film The Edge of Love gaat spelen. Helaas slaat Lindsay Lohan een rol in deze film later weer af en wordt de rol aan Sienna Miller gegeven. Keira heeft laten weten teleurgesteld te zijn dat Lohan zich heeft teruggetrokken.

Filmografie Keira Knightley

The Imitation Game - Biografie, Drama
januari 2015

The Imitation Game

Biografie, Drama Regie: Morten TyldumMet: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley,...The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch), de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.
Anna Karenina - Drama
december 2012

Anna Karenina

Drama Regie: Joe WrightMet: Keira Knightley, Jude Law, Kelly MacdonaldAnna Karenina is het tijdloze verhaal over een buitenechtelijke liefdesrelatie in het tsaristische Rusland van 1874. De prachtige en levenslustige Anna voelt zich gevangen in haar liefdeloze huwelijk met de hooggeplaatste ambtenaar Alexei Karenina. Wanneer ze graaf Vronsky leert kennen, ontstaat er... Verder lezen...
The Duchess - Drama
januari 2009

The Duchess

Drama Regie: Saul DibbMet: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Hayley Atwell,...Het leven van Georgiana, hertogin van Devonshire (Keira Knightley), staat in het teken van extravagantie en romantiek. Haar leefwijze komt haar echter dikwijls duur te staan en maakt haar een ideaal doelwit voor hen die een gevaar zien in de aristocratie.
Atonement - Drama
januari 2008

Atonement

Drama Regie: Joe WrightMet: Keira Knightley & James McAvoyZomer 1935. Briony Tallis, een dertienjarig meisje uit een welgestelde Engelse familie, is een schrijfster in de dop. Ze hoopt dat haar nichtje Lola en haar neefjes Jackson en Pierrot, een tweeling, tijdens een familiefeestje willen meespelen in een toneelstuk dat ze heeft geschreven, maar de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: