Keira Knightley

Filmografie Keira Knightley

Geboortedatum: 26/03/85 (35 jaar)
Meisjesnaam: Keira Christina Knightley
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Keira Christina Knightley is een Brits actrice. Ze brak door met rollen in de films Bend It Like Beckham en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. 
 
Ze is de dochter van acteur Will Knightley en toneelschrijfster Sharman MacDonald. 
 
Al in 1993 maakte ze haar televisiedebuut in het televisieprogramma Royal Celebration. In 1995 speelde ze in de televisieserie "The Bill". 
 
Op haar negende speelde ze haar eerste filmrol in A Village Affair. Enkele rollen in onder andere televisiefilms volgde. De eerste grote film waarin ze Lees de volledige biografie e speelde was Star Wars: The Phantom Menace, waarin ze Sabé speelde, de dubbelganger van Padmé Amidala. Waarschijnlijk kreeg ze de rol vanwege haar opvallende gelijkenis met Natalie Portman, de actrice die de rol van Padmé speelde. 
 
In 2002 speelde ze een hoofdrol in de voetbalfilm Bend It Like Beckham. Om zich voor te bereiden op de rol had ze een zware voetbaltraining moeten ondergaan. Het werd een verrassend succes, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten. Hierna volgde een rol in Doctor Zhivago, een miniserie van het Britse ITV. 
 
Haar eerste grote rol in een Hollywoodfilm was Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uit 2003. De film was wereldwijd een enorm succes en vestigde haar naam als aanstormend talent. Datzelfde jaar was ze te zien in de romantische komedie Love Actually, naast een aantal van de bekendste Britse filmacteurs van dat moment (waaronder Alan Rickman, Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Rowan Atkinson en Colin Firth). 
 
In 2004 speelde ze Guinevere in het langverwachte, doch geflopte King Arthur. In 2005 is ze onder andere te zien als Elizabeth Bennet in de meest recente verfilming van Jane Austens Pride and Prejudice en als premiejager Domino Harvey in Domino. In 2006 werd de eerste sequel op Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uitgebracht: Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. In 2007 wordt de derde film van de Pirates of the Caribbean-serie uitgebracht: Pirates of the Caribbean: At World's End. 
 
Na gechoqueerde reacties op haar magere figuur bij een première, werd haar gevraagd of ze anorexia heeft. Ze ontkent dit, maar bevestigt dat anorexia voorkomt in haar familie en dat ze daarom wil uitkijken zodat zij het zeker zelf niet krijgt. 
 
In 2007 werd bekend dat Keira samen met Lindsay Lohan in de film The Edge of Love gaat spelen. Helaas slaat Lindsay Lohan een rol in deze film later weer af en wordt de rol aan Sienna Miller gegeven. Keira heeft laten weten teleurgesteld te zijn dat Lohan zich heeft teruggetrokken

Filmografie Keira Knightley

The Imitation Game - Biografie, Drama

The Imitation Game

Biografie, Drama 
januari 2015
Anna Karenina - Drama

Anna Karenina

Drama 
december 2012
The Duchess - Drama

The Duchess

Drama 
januari 2009
Atonement - Drama

Atonement

Drama 
januari 2008