Filmografie Julia Roberts

Biografie

Julie Fiona Roberts is een Amerikaans actrice die bekend werd door haar rol als Vivian Ward in Pretty Woman. Ze kreeg een Academy Award voor Beste Actrice in de film Erin Brockovich (2000). 
 
Julia Roberts is de dochter van Walter Roberts en Betty Motes. Julia heeft een broer (Eric) en een zus (Lisa). Hun ouders zaten bij de toneelvereniging zodat het acteren er al snel in zat. Zowel Julia als Eric en Lisa zijn in de filmwereld terecht gekomen. Haar ouders scheidden toen Julia 4 jaar was. Haar broer Eric bleef bij z'n vader en Julia en haar zus Lisa bleven bij hun moeder in Smyrna wonen. Toen Julia 9 jaar was stierf haar vader aan kanker. Van jongst af aan wilde Julia altijd al dierenarts worden. Dat veranderde op de middelbare school toen ze voor het acteervak koos. Tijdens haar schooltijd werkte ze als serveerster in een pizzeria en zat ze ook nog een tijdje achter de kassa in een supermarkt. 
 
Julia begon met acteerlessen en ging later bij haar zus in New York wonen. Ze begon ook met spraaklessen om haar accent wat kwijt te raken. 
 
Roberts ontmoette haar echtgenoot, cameraman Danny Moder, tijdens de opnames van de film The Mexican in 2000. Het paar trouwde op 4 juli 2002, in Taos, New Mexico. Julia en Danny hebben drie kinderen. De tweeling Hazel Patricia en Phinnaeus Walter is op 28 november 2004 in een ziekenhuis van Los Angeles geboren. Het derde kind, Henry Daniel, is geboren op 18 juni 2007. De kinderen hebben de achternaam van hun vader Danny Moder meegekregen. 
 
Roberts was daarvoor getrouwd met acteur Lyle Lovett en had al relaties met acteurs Benjamin Bratt, Matthew Perry, Liam Neeson, Daniel Day-Lewis en Kiefer Sutherland.

Filmografie Julia Roberts

Wonder - Drama
december 2017

Wonder

Drama Regie: Steph ChboskyMet: Julia Roberts & Jacob TremblayAugust Pullman is geboren met een vervormd gezicht. Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met... Verder lezen...
Charlotte's Web - Animatie Film
februari 2007

Charlotte's Web

Animatie Film Regie: Gary WinickHet meisje Fern kan de dieren verstaan en is dol op een biggetje dat Wilbur heet. Wilburs beste vriendin is Charlotte A. Cavatica, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Als Wilbur in gevaar is, bedenkt Charlotte een heel slim plan dat ze met de hulp van de rat Templeton... Verder lezen...
De Mierenmepper - Animatie Film
oktober 2006

De Mierenmepper

Animatie Film Regie: John A. DavisDe Mierenmepper is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Nickle en vertelt over een jongen die uitermate veel plezier beleeft aan de combinatie waterpistool en mierenkolonie. Hij krimpt echter tijdens een van zijn pesterijen op onverklaarbare wijze en wordt aan het werk gezet in de ruïnes van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: