Filmografie Susan Sarandon

Biografie

Susan Sarandon (geboren als Susan Abigail Tomalin, Jackson Heights (Queens, New York City), 4 oktober 1946) is een Amerikaans filmactrice. Voor haar rol in Dead Man Walking won ze in 1996 een Academy Award, nadat ze daar vier keer eerder voor genomineerd was. Daarnaast kreeg ze nog meer dan 35 acteerprijzen toegekend, waaronder een BAFTA Award (voor The Client). 
 
Sarandon kreeg in 2002 een ster op de Hollywood Walk of Fame. 
 
Sarandon komt uit een katholiek gezin van negen kinderen. Haar vader is Phillip Tomalin afkomstig uit Wales en haar moeder is Lenora Marie Criscione, die van Italiaanse afkomst is. In 1969 trouwde ze met de acteur Chris Sarandon. Toen ze halverwege de jaren '70 bekend werd en van hem scheidde, bleef ze zijn achternaam dragen. 
Privé 
 
Ze kreeg in 1985 een dochter Eva Amurri met Franco Amurri. Van 1986 tot 2009 vormde Sarandon een paar met Tim Robbins, met wie ze in 1989 zoon Jack Henry Robbins en in 1992 zoon Miles Robbins kreeg. Sarandon was samen met Robbins actief voor de liberale partij. Op 24 december 2009 werd door een woordvoerder bekendgemaakt dat Susan Sarandon en Tim Robbins sinds de zomer 2009 niet meer een koppel vormen. 
 
Sarandons dochter volgde in 1992 in haar moeders voetsporen toen ze haar filmdebuut maakte met een klein rolletje in haar moeders film Bob Roberts. Ze waren ook allebei te zien in Dead Man Walking, Anywhere But Here, The Banger Sisters en Middle of Nowhere.

Filmografie Susan Sarandon

Blackbird - Drama
augustus 2021

Blackbird

Drama Regie: Roger MichellMet: Kate Winslet, Sam Neill, Mia Wasikowska,...Gedurende een weekend verzamelen zich drie generaties van een familie. De wens van een zieke moeder, die wil overlijden voordat haar ziekte erger wordt, is om oude conflicten op te lossen voordat het te laat is.
Lovely Bones - Drama
februari 2010

Lovely Bones

Drama Regie: Peter JacksonMet: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon,...Susie Salmon (Saoirse Ronan), is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. Vanuit de hemel ziet ze hoe haar familie om gaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in... Verder lezen...
Alfie - Drama
december 2004

Alfie

Drama Regie: Charles ShyerMet: Jude Law, Jane KrakowskiI, Susan Sarandon,...Alfie (Jude Law) is een playboy die er allerlei verschillende vriendinnen op nahoudt. Door een belangrijke gebeurtenis, beseft Alfie dat er een eind moet komen aan zijn escapades en hij bezint zich op zijn relaties.
Thelma & Louise

Thelma & Louise

 Regie: Ridley ScottMet: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel,...Thelma is getrouwd met Darryl die zijn vrouw het liefst achter het aanrecht ziet, zodat hij ongestoord naar de televisie kan kijken. De tien jaar oudere Louise werkt als serveerster in een eethuis; haar musicerende vriend is zelden thuis. Om de sleur te doorbreken trekken de twee vriendinnen er een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: