Filmografie Michael Caine

Biografie

Sir Michael Caine, pseudoniem van Maurice Joseph Micklewhite, OBE (Rotherhithe, (Londen), 14 maart 1933) is een Engels filmacteur. Hij werd geboren in het Londense East End, in een tijd waarin een Cockney accent nog niet zo populair was. Zijn vader was een katholieke lastdrager op de visafslag, zijn moeder een protestantse werkster.

Filmografie Michael Caine

Harry Brown - Thriller, Drama
april 2010

Harry Brown

Thriller, Drama Regie: Daniel BarberMet: Michael Caine & Emily MortimerHarry Brown vertelt het verhaal van de gepensioneerde marinier en weduwnaar Harry Brown (Michael Caine). Brown leidt een teruggetrokken leven in een achterstandswijk in London, waar hij dagelijks geconfronteerd wordt met hangjongeren en waar drugs en wapens aan de orde van de dag zijn. De dagen... Verder lezen...
Flawless - Drama
juli 2009

Flawless

Drama Regie: Michael RadfordMet: Demi Moore, Michael Caine, Joss Ackland,...London, de jaren '60. Een gepensioneerde Britse dief (Michael Caine) besluit weer wat leven in zijn saaie bestaan te brengen. Hij sluit een overeenkomst met een Amerikaanse dame (Demi Moore) en begint met het opzetten van een meesterlijke diamantenroof.
The Weather Man - Drama
november 2005

The Weather Man

Drama Regie: Gore VerbinskiMet: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis,...Een weerman staat op het punt om van Chicago naar New York te verhuizen voor een superbaan. Hij realiseert zich echter dat alles wat echt belangrijk is, mislukt is. Voordat hij weggaat, wil hij het daarom goedmaken met zijn ex-vrouw, zijn kinderen en zijn zieke vader.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: