'Rush', '2 Guns', 'Prisoners',... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

    

Ah, de maand oktober! De bladeren vallen, de kastanjes worden geroosterd, de mooie pompoenen worden binnenkort versierd voor Hallowe’en… Geeft dat alles u geen zin om gezellig binnen naar een film te gaan kijken? Als dat het geval is bent u hier alvast aan het goede adres. En er staat weer heel wat op het programma van deze Cinereview!

We beginnen met ‘Rush’ van Ron Howard (hij die vroeger nog te zien was in Happy Days), over het leven van autocoureur Niki Lauda. Goed acteerwerk, extravagante personages, snelle wagens, ongevallen, actie, seks, drugs... kortom, alle ingrediënten voor een leuke filmavond zijn aanwezig. Zelfs diegenen die niet zo weg zijn van de sport zullen er zeker hun gading in vinden.

Nog meer actie in ‘2 Guns’. De film wordt op smaak gebracht door het duo Mark Wahlberg en Denzel Washinton... ondanks de indrukwekkende namen is het geheel maar weinig gekruid. De plot: Drug Enforcement Agency-agent Bobby Trench (Denzel Washington) en marine-inlichtingenofficier Marcus Stigman (Wahlberg) werken met veel tegenzin samen als undercover leden van een drugsbende. Geen van beide weet dat de ander ook een undercoveragent is, en daarom wantrouwen ze elkaar net zoveel als de criminelen die ze moeten neerhalen. Niets nieuws dus, regisseur Baltasar Kormakur heeft duidelijk zijn inspiratie gehaald bij de grote klassiekers maar is er jammer genoeg niet in geslaagd. We zullen nog lief zijn en zeggen dat ‘2 Guns’ entertainend is. Als u zich niet wilt bezighouden met de grote problemen en existentiële vragen voor het slapen gaan (kortom: hersenloos vertier), dan bent u hier aan het goede adres.

Andere film, andere stijl met ‘Prisoners’. Een donkere film met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal. Keller Dover is een toegewijde echtgenoot en vader, maar geen grootverdiener. Op een avond – na een feestje bij de buren – ontdekt hij dat zijn dochtertje en haar vriendin ontvoerd zijn. Al gauw is er een verdachte, een zwakzinnige jongen (Paul Dano), maar door gebrek aan bewijs wordt deze al snel vrijgelaten. Hierop beslist Keller het recht in eigen handen te nemen. Regisseur Denis Vileneuve slaagt er in de toeschouwer op zijn ongemak te zetten... een aanrader, voor de moedigen onder ons.

Na al die zware kost mag er wel wat zoetigheid volgen. ‘Mister Morgan’s Last Love’ is één en al zachtheid en romantiek. Een film bij uitstek om met een grote pot Ben en Jerry’s weg te zakken. Deze zeemzoete prent met Michael Caine in de hoofdrol blijft wat zwakjes. Diegenen met een hart van steen blijven best ver weg, diegenen verslaafd aan liefde: wees welkom!

 

 

Back to reality met ‘Sur le Chemin de l’Ecole’. Deze semi-documentaire vertelt ons het leven van kinderen de begrepen hebben dat hun leven zal verbeteren door scholing. Om tot aan de scholen te geraken dienen ze elke dag opnieuw hun leven te riskeren. Een klets in het gezicht voor ons, ondankbare westerlingen! Na het bekijken van ‘Sur le Chemin de L’Ecole’ zal u wellicht alles opnieuw in vraag stellen...

 

We eindigen met een leuke noot, de Franse komedie ‘Le Volcan’. Dany Boon en Valérie Bonneton zitten beide vast na de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull, terwijl ze eigenlijk naar het huwelijk van hun dochter moeten gaan. Soms wat vettige humor die niet iedereen zal doen kunnen lachen, ‘Le Volcan’ is niet de komedie van het jaar... desalniettemin, chapeau voor de prestatie van de twee hoofdacteurs!

 

Ook nog deze week: ‘Rock the Casbah’, familiebanden worden hersmeed na een overlijden, ‘Aya de Yopougon’, een animatiefilm voor volwassenen over de Ivoorkust uit de jaren ’70 en de documentaire ‘Rêve Kakudji’ waarin we kennis maken met de Congolese contra-tenor Serge Kakudji.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Titanic - Actueel

Vanavond op TV: Titanic

Kijk vanavond, nu zaterdag 11 juli, om 20u25 op VTM naar "Titanic"!
Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.