10 films waarin het sneeuwt en vriest

Koude neus, klamme tenen, klakkende tanden… Winter is in het land. Onderstaande films kregen van hun makers ook een winters jasje. Bekijk ze hieronder mét bijhorende toepasselijke filmscènes! 

Je herinnert je waarschijnlijk wel de openingsscène van de vijfde Star Wars, waarin Luke Skywalker van zijn tauntaun wordt gesleurd door een wampa (aka yetifiguur). Brr! 

Of de scène in Kubrick’s The Shining, waarin Jack en zijn gezin zich woest een weg banen door het besneeuwde doolhof. 

Ook in Eternal Sunshine of the Spotless Mind wordt er veel in de sneeuw of op het ijs gespeeld.  

Het bloederige The Thing is gefilmd in Brits-Columbia, de regio waar er de meeste sneeuw valt in Noord-Amerika.

In de Coen-klassieker Fargo ploetert een hoogzwangere politie-agente gretig door de sneeuw op zoek naar twee voortvluchtige criminelen.

The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson heeft een geweldige sneeuwscène waarin er geskied en gesleed wordt! In dit filmpje legt hij uit hoe popjes hem hierbij geholpen hebben

In Groundhog Day vertolkt Bill Murray een cynische weerman die vast komt te zitten in een klein dorpje door een grote sneeuwstorm.

Ik durf wedden dat je het nog nooit zo koud kreeg als Leonardo DiCaprio in The Revenant. Die man kroop in een paardenkarkas, om maar te zeggen. 

Dan keren we even terug naar Europa. In Let the Right One in wordt in het koude Zweden een vampierenmeisje bevriend met de jonge Oskar. Twilight voor gevorderden! 

In Tarantino’s The Hateful Eight zitten gevaarlijke premiejagers vast in een hutje ten midden van een sneeuwstorm. De deur krijgen ze moeilijk toe en je mag hopen dat je niet buiten wordt gestuurd

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven