Berlinale 2014: Clooney, Fiennes en de anderen. - Dossier Cinema

   - 

Een paar weken geleden zetten de Golden Globes voor het eerst in 2014 de glitter en glamour in de verf, met het festival van Berlijn wordt traditioneel ook het startschot gegeven voor het cinefiele filmjaar.

Maar je mag nog zo’n grote cinefiel zijn als je wil, wanneer een festival zijn programma bekend maakt, kijk je toch altijd eerst uit naar de grote namen die hun opwachting zullen maken. En dat valt bij de Berlinale 2014 eerlijk gezegd tegen.

Toegegeven, als je iedereen op een rijtje zet, ziet het er niet zo slecht uit: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Edward Norton, Willem Dafoe, Bill Murray, George Clooney, Matt Damon, John Goodman, Jean Dujardin, Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman, Christian Slater, ze zullen allemaal in de loop van het festival de rode loper betreden en zich uitgebreid laten fotograferen.

Maar aan de andere kant omvatten al die sterren ook slechts drie films, respectievelijk de openingsfilm ‘Grand Budapest Hotel’ (geregisseerd door Wes Anderson), ‘The Monuments Men’ (geregisseerd door George Clooney) en ‘Nymphomaniac, Vol. I’ (waarvan in Berlijn een versie wordt vertoond die een half uur langer duurt en naar het schijnt een pak meer close-ups van ondeugende lichaamsdelen bevat).

Op drie avonden zal al dat volk met andere woorden de revue passeren. De overige zeven dagen ogen een pak minder goed bezet, al kunnen we ons nog altijd opwarmen aan onder meer Catherine Deneuve, Nick Cave, Jennifer Connelly, Patricia Arquette, Forest Whitaker, Christian Bale, Bradley Cooper, Pierce Brosnan en Martin Scorsese. Toch ook niet zo slecht, nu ik erover nadenk.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: