Ennio Morricone blijft populair in hitlijsten voor filmmuziek - Actueel Cinema

   - 

De muziek die de Italiaanse componist Ennio Morricone eind jaren zestig schreef voor de film "Once Upon a Time in the West" blijft onverminderd populair. De soundtrack staat op de eerste plaats van de Filmmuziek Top 40 van de Nederlandse openbare radiozender NPO Radio 4. Filmmuziek van The Lord of the Rings en Star Wars maakt de top drie compleet. 

Het album met de soundtrack van de spaghettiwestern stond destijds een paar jaar lang in de album top 50. De single "Il était une fois dans l'ouest" haalde in 1976 zelfs de Nederlandse Top 40. De film van regisseur Sergio Leone is hier ook bekend onder de titel "Het gebeurde in het westen". Ook werk van de klassieke componisten Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Gustav Mahler, dat later in films is gebruikt, staat in de Filmmuziek Top 40.

Met elk vijf muziekstukken komen Hans Zimmer ("Interstellar", "Dunkirk") en John Williams ("E.T.", "Harry Potter", "The Post") het vaakst voor in de Top 40. De hitparade is morgenmiddag op NPO Radio 4 te horen en wordt live uitgezonden vanuit het voormalige Filmmuseum in Amsterdam. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: