Lego Ninjago - de film, It, Mother!, The Beguiled,... Uw dvd review - Actueel Cinema

   - 

Een nieuwe adaptatie van de roman van Stephen King It verscheen even terug in de zalen. In tijden van verschrikkelijk slechte remakes, is deze remake door Andy Muschietti een ware verademing. Deze is verre van perfect, maar wel zeer slim georkestreerd. Muschietti past de codes van horror met succes toe. Het moet gezegd worden dat wij onder de indruk zijn en we zijn film bij gevolg dan ook aanbevelen.

Score: 8/10 Bonus: Geknipte scènes, features ...

We hielden van Kingsman – Secret Services. Matthew Vaughn toonde "gebrek aan respect", geweldige humor en afgunst. Er heerst een zeer juist ritme. Het vervolg, getiteld Kingsman - The Golden Circle, is een delirium dat samenhang verliest. Het verhaal gaat alle kanten op...

Score: 6,5/10 Bonus: features...

Mother! is een thriller die niet in de categorie "standaardproducten" hoort vanwege regisseur Darren Aronofsky. Voor hem is elke film opnieuw een test. Soms een zeer moeilijke zelfs! De man zinkt af en toe diep (The Fountain, Noah ...) om steeds mooier herboren te worden (The Wrestler, Black Swan ..). Mother! ontsnap niet aan deze complexiteit en verdeelt het publiek. Wij zijn in ieder geval enorme fan van Mother! 

Score: 7,5/10 Bonus: features ...

Sofia Coppola onderzoekt in iedere film opnieuw de tussenruimtes van het bestaan, de afdruk van de ziel en de menselijke adem... Haar films berusten evenzeer op het expliciete als het impliciete, op het volledige als op het lege. The Beguiled, een remake van een film van Don Siegel (1971) die al het acteertalent van Clint Eastwood belichtte, wordt hier op een meer etherische manier opnieuw bekeken.

Score: 7/10 Bonus: features...

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Barry Seal, presenteert regisseur Doug Liman ons - met een alomtegenwoordige humor - het verhaal van deze piloot... De langspeelfilm is minder succesvol dan de hoofdrolspeler op zich, maar we vervelen ons in ieder geval niet.

Score: 6.5/10 Bonus:  Extra scènes, featurres...

Om over te schakelen van een serie naar een speelfilm werd het Lego Ninjago universum volledig getransformeerd. Het resultaat is leuk, net als The Big Adventure Lego en Lego Batman (de film). Maar toch verliezen we hier enkele oriëntatiepunten. Het werkt uiteindelijk wel, maar deze film is toch minder leuk om te volgen dan de serie. 

Loveless is het nieuwste meesterwerk van Andreï Zviaguintsevs na The Return, Leviathan of Elena! De Russische regisseur aarzelt niet om in de extreme duisternis van de menselijke ziel en Rusland te duiken. Allemaal op de achtergrond van een sentimentele breuk en verdwijning van een kind. 

Beoordeling: 8/10 Bonus: features ...

In het kort:

  • Door Valérian te maken, realiseert Luc Besson een van zijn dromen. We zijn erg blij voor hem, maar delen zijn enthousiasme niet!

  • Eerder trashy dan plezierig om naar te kijken. Les bonnes soeurs zal niet iedereen kunnen bekoren! 
 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: