La La Land, Fifty Shades Darker, The Lego Batman Movie… Uw DVD Review. - Actueel Cinema

   - 

Er zijn al videospelletjes, kortfilms en televisiefilms gemaakt voor Batman, toch is de superheld het populairst in zijn Legovorm. Grofgebekt eerste klas, ietwat egocentrisch en angstig voor menselijk contact... Onze zwarte ridder wordt hier psychoanalytisch gekarakteriseerd. En dit alles met een goed geslaagde dosis humor. Zijn passage naar cinema zit op technisch vlak alleszins uitstekend: vol details (beter in 3D) en (teveel?) knipogen voor de kinderen/geeks van 7 tot 77 jaar. In ieder geval, The Lego Batman Movie kan meermaals bekeken worden, er valt namelijk heel wat te (her)ontdekken.

Score : 7.5/10. Bonus : 4 kortfilms, verwijderde scènes, features…

Ik herinner me nog dat ik Whiplash koos op een veel te lange vlucht tussen andere films zoals Southpaw en een reportage over de Chinese artiest Ai Weiwei. Het is altijd iets moelijker om je te kunnen inleven in een verhaal gezeteld voor zo’n klein schermpje met slechte geluidskwaliteit. Nochtans was Whiplash een waar schot in de roos, waarschijnlijk dankzij zijn « to he point » scenario, de ritmische regie en de energetische acteurs Miles Teller en J.K. Simmons. La La Land bezit dezelfde muzikale levendigheid, die aan de romance meteen een directe aanpak geeft. Een Whiplash 2 maken was echter niet de bedoeling. La La Land categoriseert zich in een ander genre (muzikale komedie) en heeft een iets cinefielere inhoud. De amper 32-jarige regisseur Damien Chazelle polijstte de licht aangetaste Amerikaanse cinema, en dit dankzij – onder andere- de chemie tussen Ryan Gosling en Emma Stone.

Score: 8/10. Bonus: Features, audiocommentaar.

Vluggertje hier, spannend momentje daar, waterplezier… Fifty Shades Darker gaat niet veel verder dan zijn voorganger. Het is leuk dat ze een niet gecensureerde versie uitgeven, maar op het einde moet je je toch wel motiveren om deze tientallen minuten extra uit te kunnen kijken. Op zich zou dit goed nieuws zijn voor een ero-fan, al was het niet dat de adaptaties van E.L. James’ roman de allures niet genomen had van een goedkope videoclipproductie. 

Score: 5/10. Bonus: Verwijderde scènes, features, lange versie...




 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: