Miss Peregrine &…, The BFG, Storks, Death Race 2050… Uw DVD Review. - Actueel Cinema

   - 

Wat een meevaller dat auteur Ransom Riggs en regisseur Tim Burton door middel van de langspeler Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children op de mooiste manier samenkomen. Het resultaat levert misschien niet de meest perfecte film af, maar het voert ons in ieder geval mee in de duistere en Burtoniaanse sferen. Om hoop te vinden en om… migraine te vermijden door een overaanbod aan felle kleuren!

Rating: 7.4/10. Bonus: featurettes…

Bridget Jones’s Baby is het derde deel van de avonturen van ‘ons’ Bridget in vijftien jaar tijd. Deze laatst geborene krijgt te maken met de pubertijd… of eerder een formele mini-opstand tegen opgroeien. In de praktijk wordt deze fase afgebeeld door romcom-codes (chicklit trend) van in de jaren ‘90. Zie het als zoete nostalgie of als gemakkelijke tijdsbesteding. Aan u de keuze.

Rating: 6/10. Bonus: alternatief einde, verwijderde scènes, bloopers…          

Philippe Lioret leverde met Je vais bien ne t’en fait pas en Welcome al sterke, gepassioneerde en geëngageerde werken af. Mocht de niet-letterlijke adaptatie van de roman van Jean-Paul Dubois, Si ce livre pouvait me rapprocher de toi, Le fils de Jean u te oppervlakkig lijken, try again!

Rating: 6/10. Bonus: Interview met Philippe Lioret…

U herinnert zich misschien nog wel Coraline, de memorabele en allesbehalve eenvoudige animatiefilm met duistere inslag, die we te danken hebben aan de Laika Studios. Na ParaNorman en Boxtrolls komen ze terug met een evengoede topper gesitueerd in de Japanse middeleeuwen: Kubo en het Magische Harnas. De magie zit overal, zelfs tot in het kleinste detail van de marionetten. Mis dit kleine wonder niet.

Rating: 8.5/10. Bonus: featurettes, audiocommentaar…

Storks is iets klassieker dan Kubo, maar bezit ondanks alles genoeg grappen en grollen voor de kleintjes te kunnen plezieren. Goed voor een suggestie aan enkele collega’s. Een voorproefje die zeker zijn fijnproevers zal vinden om dit met genot te verorberen.

Rating: 7/10. Bonus: featurettes, verwijderde scènes…

Opdat we kunnen genieten van het universum van Roald Dahls beste deugden, moeten we ruimte geven aan de auteur en moeten we de subtiliteit van zijn geschriften behouden. Met The BFG lijkt Steven Spielberg zijn pijlen vaak willekeurig los te schieten, in tegenstelling tot zijn productieve en wonderlijke bezigheden die we van hem gewoon zijn. Onze held mist hier ook soms zijn doel…

Rating: 4.5/10. Bonus: featurettes

De vrij radicale Koreaanse regisseur (The King of Pigs…) Yeon Sang-Honous maakt met Last Train to Busan een droge, zenuwslopende en politiek getinte zombiefilm. Aldus, een vrij geslaagde genrefilm. De kleine déjà-vu’s die je kan spotten worden gecompenseerd door het puike regisseerwerk.

Rating: 7/10

In het kort :

  • De status van regisseur Ti West kent met In a Valley of Violence een kleine « upgrade ». Hij die voornamelijk in de horrorcinema zetelde (ABC of Death, V/H/S, Cabin fever 2…) leidt ons hier naar een budgetarme western met een Ethan Hawke/ John Travolta tweestrijd.
  • Met de ongelofelijk zwakke film Absolutely Fabulous lijkt het erop dat Jennifer Saunders en Joanna Lumley commerciële zelfmoord plegen. Lees maar snel verder!
  • Death Race 2050… U dacht alles al gezien te hebben van Roger Corman? U zal verbaasd zijn wanneer u de trailer bekijkt van deze intergalactische vertelling. Lang gelden dat ik iets goed gezien had van Zèderie. Het is haast een Troma films productie.
  • Timur Bekmambetov (Wanted) is voor niets bang. Is dit gelieerd aan een soort van dapperheid of dwaasheid, zoek maar uit. In ieder geval, zien dat hij Ben-Hur toegeëigend heeft, geeft de impressie dat er iemand iets in uw drankje heeft gegoten. Nastrovje!
 

 Meningen

 Ook te zien op "Steven Spielberg", "Tim Burton", "fantastique", "Animation", "Horreur" en "eva green"...

Onze Spielberg-favorieten beschikbaar op Pickx - Actueel
Actueel

Onze Spielberg-favorieten beschikbaar op Pickx

The Fabelmans, het laatste meesterwerk van Steven Spielberg, is sinds deze week beschikbaar in de Pickx+ catalogus. De perfecte gelegenheid om eens te kijken naar de cinematografie van een van de beste regisseurs allertijden. En het goede nieuws is dat de Pickx-catalogus vol staat met meesterwerken... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: