Mark Wahlberg is de best betaalde acteur ter wereld - Actueel Cinema

   - 

Mark Wahlberg stoot Dwayne "The Rock" Johnson van de troon als best betaalde acteur ter wereld. De 46-jarige Amerikaan verdiende 68 miljoen dollar in de afgelopen 12 maanden, zo berichtte het magazine Forbes gisteren. 

Wahlberg was aan een carrière als rapper bezig onder de naam 'Marky Mark' toen hij zijn eerste stappen in de filmwereld zette. Vandaag is hij dankzij glansrollen in kaskrakers als 'The Departed' of 'The Italian Job' een vaste waarde geworden in Hollywood. Zijn meest recente verschijningen deed hij in 'Transformers: The Last Knight' en 'Very Bad Dads 2'. Die twee films kregen echter overwegend negatieve kritieken van de filmpers. Het nieuwste deel in de Transformers-franchise kreeg een miserabele score van 15% op de invloedrijke recensiesite Rotten Tomatoes en bracht het minst op van alle Transformers-films, aldus Forbes. Maar daar treurt Wahlberg niet om: met een vast salaris verzekert hij zich van zijn geld, zelfs als de film niets opbrengt.

Dwayne Johnson, beter bekend onder zijn bijnaam "The Rock", zakt een plaatsje in de rangschikking die hij vorig jaar aanvoerde, met zo'n 65 miljoen dollar aan inkomsten. De oud-worstelaar verscheen dit jaar in de film 'Baywatch' en in de HBO-serie 'Ballers'. Actieheld Vin Diesel en comedian Adam Sandler vervolledigen de top drie. Jackie Chan, Robert Downey Jr, Tom Cruise en enkele Bollywood-sterren vullen de andere top 10-plaatsen in. De tien best betaalde acteurs aan de top van de rangschikking blijven met een gezamenlijk bedrag van 488,5 miljoen dollar aanzienlijk meer verdienen dan de tien best betaalde actrices. Zij sprokkelden 'slechts' 172,5 miljoen dollar aan inkomsten.

Volgens Forbes ligt de oorzaak bij de populariteit van actie- en superheldenfilms, waarin vooral mannelijke acteurs het mooie weer maken. De Amerikaanse oscarwinnares Emma Stone werd vorige week de best betaalde actrice ter wereld. Zij mocht de afgelopen twaalf maanden 26 miljoen dollar bijschrijven op haar bankrekening. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: