Pixels, Mission Impossible : Rogue Nation, Mustang... uw dvd review - Review Cinema

   - 

Natuurlijk, u had het al lang begrepen… ik ben een absolute geek. Ik heb zelfs het « geluk » geklasseerd te worden bij de vertegenwoordigers van deze liefhebbers…. Daarom, waanneer er een film uitkomt over een alien aanval in de vorm van personages uit oldskool videogames (Pac Man, Q Bert, Centipede, …) dat kan enkel sympathie bij me opwekken, ook al is het concept niet volledig uitgewerkt, een beetje te gewoontjes uiteindelijk. Ondanks alles wel fun… Pixels is een ware 3D kleurexplosie.

Beoordeling : 6,5/10 Extra’s : Featurettes, …

Opmerkelijk grappig, ruimte latend aan zowat iedereen (Tom Cruise zet zichzelf wat opzij, en relativeert…), en natuurlijk adembenemende actie… dit nieuwe luik van M:I is een schot in de roos bij de fans en toeschouwers. U mag hem zelfs met gesloten ogen kopen !

Beoordeling : 8,5/10 Extra’s : Audiocommentaar, featurette, …

Onmogelijk dat het je tijdens de eerste minuten niet opvalt dat regisseur Guy Ritchie in deze spionage comedy – afgeleid van een ultrakitsche serie uit de jaren ’60 (ja, Man from U.N.C.L.E) -  er 100% in slaagt ! Zijn tics en obsessies op gebied van mise-en-scène worden in deze verrukkelijke retroprent volop, en volledig ten goede, gebruikt ! Superleuk van dit pareltje opnieuw te kunnen bekijken in je eigen zetel, met een geweldige soundtrack en fotografie die nog meer benadrukt worden door de high-definition.

Beoordeling : 7,5/10 Extra’s : Making of, featurette…

Toegegeven, het doet toch wat pijn als men denkt aan het afscheid van de artistieke kruisbestuiving tussen J.R.R. Tolkien’s werk en Peter Jackson… en toch voelen we tegelijk ergens ook een lichte opluchting. Vergeleken met de originele Lord of the Rings moet die van Bilbo wat onderdoen, en voor The Hobbit : Battle of the Five Armies is het ook geen uitzondering hierop. Maar dat terzijde, de reis eindigt in schoonheid met talrijke extra’s (uuuren !). Bedankt Peter !

Beoordeling : 7/10 Extra’s : Lange versie, audiocommentaar, Appendices pt. 11 en 12, …

Eerder scherp, deze twee releases van Cineart komen niet onopgemerkt voorbij ! Of het nu Mustang is met zijn « gevangenschap gelinkt aan de tradities », en The Farewell Party, met een ontroerende kijk op euthanasie… heel wat voedsel tot nadenken!

In het kort:

- Cool van Sean Penn terug te zien… maar Gunman blijft wel een teleurstellend product van de acteur.
- Jammer, maar Ted 2 geraakt helemaal niet tot op hetzelfde niveau als zijn voorganger.
- Pitch Perfect 2… wel, als u fan bent, des te beter !
- Horror en found footage gaan goed samen, maar daarom brengen ze nog geen goede films als resultaat. The Gallows is hier een goed voorbeeld van.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan - Actueel
Actueel

Film 'Bovary' krijgt vijf nominaties voor filmfestival Milaan

De film 'Bovary' van Jaco Van Dormael is vijf keer genomineerd voor het filmfestival van Milaan. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige theaterstuk van Michaël De Cock dat nog steeds door ons land tourt. Maaike Neuville en Koen De Sutter nemen zowel in de film als in de theaterversie de... Verder lezen...
J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten - Actueel
Actueel

J. K. Rowling vecht terug na openbaring thuisadres door activisten

Nadat transactivisten vrijdag het thuisadres van J. K. Rowling hadden gedeeld op Twitter, heeft de Britse auteur gisteren gezegd dat ze zich niet de mond laat snoeren. "Ik heb nu zoveel doodsbedreigingen gekregen dat ik het huis kan behangen, en ik ben niet gestopt met me uit te spreken", schrijft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: