Evan Rachel Wood

Filmografie Evan Rachel Wood

Geboortedatum: 07/09/87 (33 jaar)
Meisjesnaam: Evan Rachel Wood
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Evan Rachel Wood (Raleigh (North Carolina), 7 september 1987) is een Amerikaanse actrice. Ze werd op het Filmfestival van Cannes 2007 uitgeroepen tot vrouwelijke revelatie van het jaar. Eerder werd ze genomineerd voor onder meer een Golden Globe en een Satellite Award voor haar hoofdrol in Thirteen. 
 
Wood is de dochter van acteur Ira David Wood III (1947) en actrice Sara Lynn Moore (1958). Ze heeft twee oudere broers: Dana en acteur Ira David Wood IV (1984). 
 
In 1994 deed Wood auditie voor de rol die Kirsten Dunst uiteindelijk speelde in Interview with t Lees de volledige biografie the Vampire. Toch verscheen ze datzelfde jaar zelf ook in haar eerste filmrollen, zij het in televisiefilms. Wood kreeg op haar tiende voor het eerst een hoofdrol, in Digging to China. Dat jaar speelde ze tevens een bescheiden rol in Practical Magic, met Sandra Bullock en Nicole Kidman. 
 
Wood had al wat ervaring met rolletjes in televisieseries, zoals American Gothic en Profiler, maar haar aandeel daarin was minder omvangrijk dan dat in het daarop volgende Once and Again. Daarin was ze van 1999 tot 2002 één van de prominentere personages. De actrice was in 2010 verloofd met zanger Marilyn Manson

Filmografie Evan Rachel Wood

Haaibaai - Animatie Film

Haaibaai

Animatie Film 
juli 2007
The Missing - Western

The Missing

Western 
maart 2004