Filmografie Evan Rachel Wood

Biografie

Evan Rachel Wood (Raleigh (North Carolina), 7 september 1987) is een Amerikaanse actrice. Ze werd op het Filmfestival van Cannes 2007 uitgeroepen tot vrouwelijke revelatie van het jaar. Eerder werd ze genomineerd voor onder meer een Golden Globe en een Satellite Award voor haar hoofdrol in Thirteen. 
 
Wood is de dochter van acteur Ira David Wood III (1947) en actrice Sara Lynn Moore (1958). Ze heeft twee oudere broers: Dana en acteur Ira David Wood IV (1984). 
 
In 1994 deed Wood auditie voor de rol die Kirsten Dunst uiteindelijk speelde in Interview with the Vampire. Toch verscheen ze datzelfde jaar zelf ook in haar eerste filmrollen, zij het in televisiefilms. Wood kreeg op haar tiende voor het eerst een hoofdrol, in Digging to China. Dat jaar speelde ze tevens een bescheiden rol in Practical Magic, met Sandra Bullock en Nicole Kidman. 
 
Wood had al wat ervaring met rolletjes in televisieseries, zoals American Gothic en Profiler, maar haar aandeel daarin was minder omvangrijk dan dat in het daarop volgende Once and Again. Daarin was ze van 1999 tot 2002 één van de prominentere personages. De actrice was in 2010 verloofd met zanger Marilyn Manson.

Filmografie Evan Rachel Wood

Haaibaai - Animatie Film
juli 2007

Haaibaai

Animatie Film Regie: Howard E. Baker & John FoxNadat hij alles verloren heeft, gaat de jonge vis Pi met zijn familie in een koraalrif wonen. Hij vindt er de liefde van zijn leven, maar komt erachter dat ze al in het onprettige gezelschap is van een haai. Hij neemt zich voor haar te redden en het koraalrif te verlossen van de vervelende haai.
The Missing - Western
maart 2004

The Missing

Western Regie: Ron HowardMet: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Eric Schweig,...New Mexico, 1886. Een vader keert terug naar zijn gezin, tientallen jaren nadat hij hen had verlaten om bij de Apaches te gaan leven. Het blijkt dat zijn vrouw al lang is overleden en dat zijn nu volwassen dochter geen enkel begrip of gevoel meer voor hem heeft. Wanneer haar dochtertje echter wordt... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: