Filmografie Brad Pitt

Biografie

William Bradley (Brad) Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18 december 1963) is een Amerikaans filmacteur en -producent. 
 
Pitt werd geboren als kind van Bill en Jane Pitt en groeide op in Springfield in Missouri. Hij heeft een broer, Doug (1966), en een zus, Julie (1969). Op de Kickapoo High School blonk Pitt uit in tennis en hield hij zich bezig met toneel en debatteren. In 1982 begon hij aan de Universiteit van Missouri aan een studie journalistiek. 
Toen hij deze vrijwel af had, vertrok hij naar Los Angeles. Om acteerlessen te kunnen betalen, had hij enkele onbeduidende baantjes. In deze periode speelde hij onder meer bijrollen in televisieseries als Dallas en Growing Pains. 
Zijn doorbraak vormde de rol van de gewelddadige J.D. in de film Thelma and Louise uit 1991. Ook in veel van zijn latere films speelde Pitt criminele of dubieuze personages, bijvoorbeeld in Kalifornia, Fight Club en Ocean's Eleven (een remake van een film met onder anderen Frank Sinatra en Dean Martin). Hij was ook kandidaat voor de hoofdrol in The Matrix, maar uiteindelijk kreeg Keanu Reeves die rol. 
Op 29 juli 2000 trouwde Pitt met Jennifer Aniston, een van de hoofdrolspelers uit Friends waar hij later ook een gastrol in speelde. Na een huwelijk van 4,5 jaar kondigde het paar in januari 2005 aan te gaan scheiden. Daarvoor had hij relaties met onder meer Juliette Lewis en Gwyneth Paltrow, met wie hij zelfs verloofd was. 
Geruchten over een relatie met Angelina Jolie bleken waar te zijn. In januari 2006 bevestigt het stel aan People Magazine US zwanger te zijn van hun eerste kind. Op 27 mei 2006 kreeg de acteur zijn eerste kind, een dochter, die Shiloh Nouvel werd genoemd. Pitt heeft de geadopteerde kinderen van Jolie, Maddox geboren in 2001 en Zahara, geboren in 2005, ook geadopteerd. Ze beweren niet te willen trouwen, Jolie zei in een interview dat ze verbonden zijn door hun kinderen. Hun kinderen hebben als achternaam Jolie-Pitt. In 2007 is Pax Thien, toen al 3 jaar oud, geadopteerd door het koppel. 
In juli 2008 kreeg het stel een tweeling: Knox Léon en Vivienne Marcheline. [1][2]. 
Het tijdschrift People riep Pitt twee keer uit tot "Sexiest Man Alive". 
Pitt kwam zelfs enkele keren in Jackass voor. In deze serie ging de acteur verkleed als gorilla een skateboard te lijf. 
Momenteel overweegt het stel om Los Angeles te verlaten en zich permanent te vestigen in Frankrijk. De Franse Wet beschermt kinderen van beroemdheden beter tegen de paparazzi. Zo zouden deze geen foto's mogen maken van kinderen van sterren.

Filmografie Brad Pitt

Wolfs - Thriller
18 september 2024

Wolfs

Thriller Regie: Jon WattsMet: Brad Pitt, George Clooney, Amy RyanWereldsterren George Clooney en Brad Pitt zijn samen te zien in de komische actiefilm Wolfs. Clooney speelt een professionele 'fixer' die ingehuurd wordt om een misdrijf te verdoezelen. Als er ook een tweede fixer (Pitt) opduikt, zien de twee 'lone wolves' zich gedwongen om samen te werken. Het... Verder lezen...
The Killer
oktober 2023

The Killer

 Regie: David FincherMet: Michael Fassbender & Tilda SwintonNa een noodlottig bijna-ongeluk gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn werkgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat het niet persoonlijk is.
Bullet Train - Actie, Thriller
augustus 2022

Bullet Train

Actie, Thriller Regie: David LeitchMet: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson,...Bullet Train is een originele, leuke en waanzinnige actie-thriller van de regisseur van Deadpool 2, David Leitch. Brad Pitt maakt deel uit van een eclectische cast bestaande uit diverse huurmoordenaars, tegen de achtergrond van een non-stop treinrit door het hedendaagse Japan.
Fury - Oorlogfilm, Actie, Drama
oktober 2014

Fury

Oorlogfilm, Actie, Drama Regie: David AyerMet: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeoufApril 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy (Brad Pitt) heeft de opdracht met vier soldaten op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen Wardaddy en... Verder lezen...
Killing Them Softly - Politie, Thriller
december 2012

Killing Them Softly

Politie, Thriller Regie: Andrew DominikMet: Brad Pitt & Ray LiottaDe film volgt de carrière van Jackie Cogan. Cogan is een handhaver, en als de regels van de maffia verbroken worden wordt hij ingehuurd. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een kaartspel met hoge inzet, onder de bescherming van de maffia, wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiën... Verder lezen...
Happy Feet 2 - Animatie Film
november 2011

Happy Feet 2

Animatie Film Regie: George MillerIn Happy Feet 2, het vervolg op de met een Oscar bekroonde animatiefilm Happy Feet, keren we terug naar het adembenemende landschap van Antarctica, in betoverend 3D. Mumble, de meester van de tapdance, heeft een probleem: zijn zoontje Erik heeft helemaal niets met dansen. Het wordt voor Mumble... Verder lezen...
Megamind - Familie, Komedie, Animatie Film
december 2010

Megamind

Familie, Komedie, Animatie Film Regie: Tom McGrathMEGAMIND: SUPERSCHURK, is een mega-grappige parodie op het superheldengenre. We volgen het verhaal van Megamind (Will Ferrell / Horace Cohen), de meest briljante slechterik die de wereld ooit gekend heeft, maar ook de minst succesvolle. Door de jaren heen heeft hij geprobeerd Metro City op elke... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: