Filmografie Anne Hathaway

Biografie

Anne Jacqueline Hathaway (Brooklyn, New York City, 12 november 1982) is een Amerikaanse actrice. Voor haar rol in Rachel Getting Married (2008) werd ze genomineerd voor onder meer een Academy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol en een Golden Globe. Meer dan tien andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder de National Board of Review Award. 
 
Jeugd 
 
Hathaway verhuisde op haar zesde naar Millburn, New Jersey. Ze is de dochter van advocaat Gerald Thomas Hathaway en toneelactrice Kathleen Ann McCauley. Hathaway is vernoemd naar de vrouw van William Shakespeare. Ze heeft een oudere broer Michael en een jongere broer Thomas. Hathaway is van Ierse en Franse afkomst. In haar kindertijd wou Anne Hathaway een non worden, wanneer ze de leeftijd van 15 jaar had bereikt heeft ze besloten om geen non te worden nadat ze teweten was gekomen dat haar oudere broer, Michael, homo was. 
[bewerken]Carrière 
 
Hathaway speelde haar eerste filmrol in het luchtige The Princess Diaries, waarin ze een tiener vertolkt die op een dag ontdekt dat ze een prinses is. Met haar rollen van Allison in Havoc en Lureen Newsome, de vrouw van Jack Twist (Jake Gyllenhaal), in de homoseksuele western Brokeback Mountain, ging ze de serieuzere tour op. In 2007 speelde Hathaway schrijfster Jane Austen in Becoming Jane. Een jaar later oogstte ze omvangrijke erkenning met haar rol als Kym in Rachel Getting Married, waarmee ze bij diverse gelegenheden in de prijzen viel en genomineerd werd voor onder meer een Oscar en een Golden Globe. Haar acteerstijl is vergeleken met die van Audrey Hepburn en Judy Garland. Zelf beschouwd ze Judy Garland als haar favorite actrice en Meryl Streep als haar idool. 
[bewerken]Privéleven 
 
In 2007 sprak Anne Hathaway over haar ervaringen van depressie waarmee ze te kampen had tijdens haar jeugd.Die periode kwam ze te boven zonder gebruik van medicatie. In 2004 kreeg Hathaway een relatie met Italiaanse zakenman Raffaello Follieri. Deze relatie hield vier jaar stand, maar in juni 2008 verbrak Hathaway de relatie. Is heel veel beginnen roken tijdens het filmen van Rachel Getting Married. Ook eet ze vegetarisch. In november 2008 gaf Anne Hathaway toe in een relatie te zijn met acteur Adam Shulman.

Filmografie Anne Hathaway

Dark Waters - Actie
februari 2020

Dark Waters

Actie Regie: Tod HaynesMet: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Bill Pullman,...Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn... Verder lezen...
The Hustle - Komedie
juli 2019

The Hustle

Komedie Regie: Chris AddisonMet: Anne Hathaway, Tim Blake Nelson, Rebel Wilson'The Hustle' volgt twee vrouwelijke bedriegers die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig.
Rio 2 - Animatie Film
april 2014

Rio 2

Animatie Film Regie: Carlos SaldanhaBlu, Jewel en hun drie kinderen hebben een perfect leven in de magische stad Rio de Janeiro. Wanneer Jewel besluit dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels staat ze erop dat de familie naar het Amazonegebied gaat. Terwijl Blu zich probeert in te passen bij zijn nieuwe buren vreest hij... Verder lezen...
Bride Wars - Komedie, Romantisch
februari 2009

Bride Wars

Komedie, Romantisch Regie: Gary WinickMet: Anne Hathaway & Kate HudsonLiv en Emma, beste vriendinnen sinds hun kindertijd, zijn er altijd voor elkaar, in goede en slechte tijden. Zelfs hun respectievelijke verlovingen gebeuren bijna op hetzelfde moment. Samen plannen ze hun huwelijk, dat voor beiden moet plaatsvinden op de ultieme huwelijksplaats van New York: het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: