Filmografie Bill Nighy

Geboortedatum: 12/12/49 (71 jaar)
Jongensnaam: William Francis Nighy
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Bill Nighy is een Britse acteur. Hij begon zijn carrière in theater en televisie en in 1981 verscheen hij voor de eerste keer op het grote scherm. Hij is het meest bekend voor zijn rollen in de films Love Actually,Shaun of the Dead, Notes on a Scandal, Underworld and Pirates of the Caribbean.  
 
Nighy werd geboren in Caterham, Surrey, Engeland, als de zoon van Catherine Josephine, een verpleegster in de psychiatrie en Alfred Martin Nighy, die een autogarage had. Hij heeft een oudere broer en zus, Martin and Anna. Nighy studeerde op de Guildford School of Acting. 
&n Lees de volledige biografie nbsp;
Nighy begon eerst in de theaterwereld en verscheen in een aantal radio- en televisiedrama's zoals de BBC-serie The Men's Room (1991), en meer recent de thriller State of Play (2003) en het kostuumdrama He Knew He Was Right (2004). Hij vertolkte Sam in de radioversie van The Lord of the Rings voor de BBC in 1981 en speelde mee in de radioversies van de serie Yes Minister.  
 
In 2003 speelde Nighy de rol van de Vampier Elder Viktor in de film Underworld en verscheen ook in de sequels. In february 2004, kreeg hij een BAFTA-prijs beste mannelijke bijrol voor zijn rol in in Love Actually, en kreeg daarna BAFTA-televisieprijs voor beste acteur voor for State of Hij speelde ook mee in de komedie Shaun of the Dead. 
 
In 2005 speelt hij in The Hitchhiker's Guide to the Galaxy en in de dramaserie The Girl in the Café. Voor zijn vertolking van Gideon in de BBC-drama Gideon's daughter kreeg hij een Golden Globe Award voor beste acteur in 2007. 
 
Nighy verscheen in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, waarin hij het booswicht Davy Jones speelt. Ook ini de sequel Pirates of the Caribbean: At World's End, is hij te zien.  
 
Nighy is de partner van actrice Diana Quick. Samen hebben ze een dochter (geboren in 1984)

Filmografie Bill Nighy

Pride

Pride

 
november 2014
Chalet Girl - Komedie, Romantisch

Chalet Girl

Komedie, Romantisch 
februari 2011
Astro Boy - Actie, Science-Fiction, Animatie Film

Astro Boy

Actie, Science-Fiction, Animatie Film 
oktober 2009
Hot Fuzz - Komedie

Hot Fuzz

Komedie 
september 2007
Notes on a Scandal - Drama

Notes on a Scandal

Drama 
februari 2007
Lucky Break

Lucky Break

 
augustus 2003