Filmografie Liv Tyler

Biografie

Liv Tyler is een Amerikaanse actrice die het meest bekend is vanwege haar rol in de kaskrakers Armageddon en de Lord of the Rings-trilogie. Tyler is een dochter van Steven Tyler, de hoofdzanger van Aerosmith, en Bebe Buell, een model. Liv Tyler is ook de halfzus van het model Mia Tyler. Ze is vernoemd naar de actrice Liv Ullmann. 
 
Liv groeide op in de waan dat de rockster Todd Rundgren haar biologische vader was. Pas op haar elfde, nadat ze ontdekte dat Steven Tylers dochter Mia erg op haar leek, werd haar verteld dat Steven haar biologische vader is. Ze veranderde toen haar achternaam van 'Rundgren' in 'Tyler'. 
 
Tyler begon haar carrière als model, maar stapte snel over naar acteren; ze werd vrijwel gelijktijdig gecast voor de films Silent Fall en Heavy. De opnamen van Heavy werden uitgesteld totdat ze klaar was met Silent Fall. 
 
Voordat Tyler de leeftijd 20 bereikte, had ze al in een aantal succesvolle films gespeeld, waaronder Stealing Beauty en That Thing You Do!. Echt bekend werd ze pas na het succes van de kaskraker Armageddon. De bekendste rol die ze gespeeld heeft is die van Arwen in Peter Jacksons Lord of the Rings trilogie. 
 
Tyler trouwde op 25 maart 2003 met musicus Royston Langdon van de band Spacehog. Op 14 december 2004 kregen ze een zoon genaamd Milo. In mei 2008 ging het koppel uit elkaar.

Filmografie Liv Tyler

The Strangers - Thriller
juli 2008

The Strangers

Thriller Regie: Bryan BertinoMet: Liv Tyler & Scott SpeedmanKristen McKay (Liv Tyler) en James Hoyt (Scott Speedman) keren na de bruiloft van een bevriend koppel terug naar hun vakantiehuis. In het midden van de nacht wordt er echter op hun deur geklopt. Drie gemaskerde vreemdelingen vallen op zeer gewelddadige wijze het huis binnen waardoor Kristen en... Verder lezen...
August Rush - Drama
maart 2008

August Rush

Drama Regie: Kirsten SheridanMet: Liv Tyler & Robin Williams"August Rush" vertelt het verhaal van een charismatische Ierse zanger Louis (Jonathan Rhys Meyers) en de mooie jonge celliste Lyla (Keri Russell) die mekaar bij toeval ontmoeten in New York maar na een magische nacht van mekaar weggerukt worden. Kort erna bevalt Lyla van een zoontje, maar door... Verder lezen...
Reign Over Me - Drama

Reign Over Me

Drama Regie: Mike BinderMet: Adam Sandler, Liv Tyler, Don CheadleIn Columbia Pictures' nieuwe drama Reign Over Me ontmoeten Charlie Fineman (Adam Sandler) en Alan Johnson (Don Cheadle) die in hun studententijd kamergenoten waren, elkaar toevallig op een straathoek in Manhattan. Vijf jaar nadat hij in de terreuraanslagen van 9/11 zijn gezin verloor, heeft... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: