Infos

Synopsis

In een futuristische toekomst is Groot Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt het verhaal verteld van "V for Vendetta", nu woensdag in de bioscoop, waarin de jonge vrouw Evey (Nathalie Portman) van de dood gered wordt door een gemaskerde man, beter bekend als "V".  
 
Deze persoon V (Hugo Weaving) is weergaloos en charismatisch, maar vooral een meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie wanneer hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van dit onmenselijke schrikbewind.  
 
Nadat Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, wordt zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.

Video's van "V for Vendetta"

Fotogalerij "V for Vendetta" (5)

V for Vendetta - Foto 1 V for Vendetta - Foto 2 V for Vendetta - Foto 3 V for Vendetta - Foto 4 V for Vendetta - Foto 5

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "V for Vendetta"

V for Vendetta - Bespreking

V for Vendetta

Alan Moore, de befaamde schrijver van de originele strip 'V for Vendetta', wil niks weten van de filmversie, zijn kompaan en tekenaar David Lloyd is vol lof over wat nu op het scherm verschijnt... Verder lezen...
Video for Vendetta - Actueel

Video for Vendetta

In Londen ging zopas 'V for Vendetta' in première. De rode loper, de persconferentie: dankzij Cinenews beleef je het allemaal van op de eerste rij! Verder lezen...

Andere films nu in de bioscoop...

Peninsula - Actie, Horror

Peninsula

Actie, Horror 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden