Filmografie Stephen Fry

Biografie

Stephen John Fry (Londen, 24 augustus 1957) is een Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator. 
 
Fry studeerde aan het Queens College in Cambridge. Hij woont tegenwoordig in Norfolk, Londen en Hollywood. Hij heeft veel samengewerkt met Hugh Laurie: samen zijn ze bekend als Fry & Laurie. 
 
In 2006 maakte Stephen Fry de tweedelige BBC-documentaire "Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive", waarin hij uit de kast komt als lijder aan een bipolaire stoornis, ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd. Hij interviewt bekende en minder bekende mensen die dezelfde ziekte hebben en vertelt over zijn extreme stemmingen aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven. Hoe het begon toen hij een jaar of zeventien was met een manische periode en hoe hij pas op zijn zevenendertigste, naar aanleiding van een zware depressie, uiteindelijk bij de juiste arts terechtkwam waar hij te horen kreeg wat de diagnose was. Voor deze documentaire won hij de Emmy Award voor beste documentaire. In 2007 maakte hij een tweedelige documentairereeks over hiv en aids, genaamd HIV and Me. 
 
In de serie Stephen Fry in America gaat Fry op zoek naar het dagelijkse leven in de Verenigde Staten. Hij bezoekt Harvard, een heks, ijsfabrikant Ben & Jerry's, een duikboot, Jimmy Wales de oprichter van Wikipedia, gangsters en andere onderwerpen. 
 
Zijn meest recente werk is Fry's Planet Word. In deze 5-delige serie neemt hij u mee in de wereld van taal. Hoe leren we taal? Hoe schrijven we taal? En waarom verliezen wij het soms? 
 
Stephen Fry was een van de eerste beroemdheden die gebruik maakte van Twitter en hij heeft veel gedaan om deze webdienst populair te maken. Hij was bevriend met de schrijver Douglas Adams.

Filmografie Stephen Fry

The Man who Knew Infinity
augustus 2016

The Man who Knew Infinity

 Regie: Matt BrownMet: Jeremy Irons, Toby Jones, Dev Patel,...The Man Who Knew Infinity is een indrukwekkend waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van Srinivasa Ramanujan (Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Hij was een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent als autodidact... Verder lezen...

Nieuws over Stephen Fry

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...
Bekende Vlaamse voice-overs bij VoiceCowboys - Actueel
Actueel

Bekende Vlaamse voice-overs bij VoiceCowboys

VoiceCowboys is hét toonaangevende online voice-over bureau voor betaalbare stemacteurs en heeft inmiddels een indrukwekkende collectie aan bekende Vlaamse voice-overs tegen een betaalbaar tarief. Deze strategische zet maakt het voor filmmakers van alle niveaus toegankelijk om top stemtalent in te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: