Filmografie Natalie Portman

Biografie

Natalie Portman is een Israëlisch-Amerikaans actrice. 
 
Natalie Portman werd geboren in Jeruzalem (Israël). Haar familie verhuisde naar Maryland, daarna naar Connecticut, waarna zij zich op Long Island vestigden. 
 
Toen zij twaalf was, maakte zij haar filmdebuut in Luc Bessons Léon, waarin ze een meisje speelde dat met een moordenaar bevriend raakte.  
 
Star Wars-fans kennen haar als Padmé Amidala in de prequels, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. 
 
Portman werd genomineerd voor een Golden Globe als "Best Supporting Actress" in 1999 voor haar rol als Ann August in Anywhere But Here. In 2004 won ze een Golden Globe als "Best Supporting Actress" voor haar rol als Alice in Closer. 
 
Portman is een vegetariër sinds ze acht jaar oud was. Ze is afgestudeerd aan de beroemde Universiteit van Harvard in psychologie (2003). 
 
In 2003 kreeg ze een relatie met acteur Gael Garcia Bernal, maar in 2004 gingen ze uit elkaar.

Filmografie Natalie Portman

Vox Lux - Drama
mei 2019

Vox Lux

Drama Regie: Brady CorbetMet: Natalie Portman, Jude Law, Stacy MartinTijdens de herdenking van een schietpartij op school, zingt overlevend slachtoffer Celeste (Raffey Cassidy), een hartverscheurend lied die van haar een onverwachte ster maakt. Met de hulp van haar gedreven manager (Jude Law) groeit Celeste uit tot een wereldberoemde popster. In 2017 is de nu... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: