Filmografie Rodrigo Santoro

Biografie

Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro (Petrópolis, 22 augustus 1975) is een Braziliaans acteur van deels Italiaanse afkomst. Hij won verscheidene (met name Zuid-Amerikaanse) acteerprijzen, waaronder de Chopard Trophy voor de mannelijke revelatie van het jaar op het Filmfestival van Cannes 2004. Na in eigen land naam gemaakt te hebben, speelde hij in 2003 in Charlie's Angels: Full Throttle zijn eerste rol in een Hollywood-film. 
 
Santoro speelde in eigen land vanaf 1993 in verschillende televisieseries, films en televisiefilms voordat hij in 2003 zijn geluk beproefde in de Verenigde Staten. Daar mocht hij in zijn eerste jaar direct meedoen aan zowel het geflopte Charlie's Angels: Full Throttle (Razzie Award-winnaar in de categorie 'slechtste vervolg') als aan kas-succes Love Actually (als Karl, het doelwit van Sarah, gespeeld door Laura Linney). 
 
Het duurde vervolgens drie jaar voordat Santoro weer in een (Noord-)Amerikaanse film te zien was. Niettemin stond hij toen wel weer in een goed ontvangen titel in de vorm van Saturn- en Satellite Award-winnaar 300, waarin hij als de Perzische koning Xerxes bijna onherkenbaar opgemaakt was. De westerse wereld had bij de première van 300 evengoed alweer een paar maanden opnieuw aan Santoro kunnen wennen door zijn rol als Paulo in de televisieserie Lost. Deze speelde hij tot maart 2007. 
 
Evenals eerder keerde Santoro ook hierna terug naar zijn geboorteland om in verschillende Braziliaanse titels te spelen. In 2008 speelde hij vervolgens in de Amerikaanse Mixed Martial Arts-film Redbelt en als Raúl Castro in de bij elkaar horende titels The Argentine en Guerrilla, in Amerika verschenen als Che: Part One en Che: Part Two.

Filmografie Rodrigo Santoro

Redbelt - Actie, Drama
september 2008

Redbelt

Actie, Drama Regie: David MametMet: Chiwetel Ejiofor, Tim Allen, Rodrigo SantoroRedbelt speelt zich af in West Los Angeles, in een wereld die bevolkt is met uitsmijters, kooivechters, flikken en leden van speciale eenheden. De film vertelt het verhaal van Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), een jiujitsu leraar die nooit heeft willen deelnemen aan wedstrijden, en liever een eerbaar... Verder lezen...

Nieuws over Rodrigo Santoro

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: