#2017 | De films waar we naar uitkijken

Goede voornemens voor 2017: de beste filmkeuzes! Bekijk hier onze selectie van de films die in 2017 worden gereleased in België en waar we enorm naar uitkijken.
#2017 | De films waar we naar uitkijken

Goede voornemens voor 2017: de beste filmkeuzes! Bekijk hier onze selectie van de films die in 2017 worden gereleased in België en waar we enorm naar uitkijken. 

Hollywoodpareltje La La Land belooft een waar spektakel te worden, Oscargeruchten gaan al een tijdje de ronde.

Qua thrillers zien we Nocturnal Animals succesvol worden, deze dramathriller gaat over een kunstenares (Amy Adams) die achtervolgd wordt door het boek van haar ex-man (Jake Gyllenhaal). Ook A Cure For Wellness doet ons watertanden. Deze spannende thriller doet ons wat denken aan Shutter Island (en niet enkel omdat Dane De Haan wat lijkt op een jonge Leonardo DiCaprio).

Van Belgische makelij krijgen we Home, de nieuwe film van Belgische regisseuse Fien Troch. Zij mocht in Venetië de prijs voor Beste Regie ontvangen. Doe trouwens mee met onze wedstrijd voor naar de exclusieve avant-première in Brussel te gaan!

Voor de indieliefhebbers valt er ook heel wat te smullen. American Honey belooft je een zotte roadtrip door de US. We zijn ook benieuwd naar Trainspotting 2, het langverwachte vervolg op de 90’s klassieker van Danny Boyle. En Everybody Want Some !!, van Richard Linklater (Boyhood), is naar het schijnt een semi-vervolg op Dazed and Confused.

Regisseur Pablo Larraín vuurt maar liefst 2 toppers op ons af, nl. Neruda en Jackie. Neruda kreeg al bijzonder goede kritieken na zijn voorstellingen op Cannes en Film Fest Gent en werd genomineerd voor de aankomende Golden Globes. Jackie, met in de hoofdrol de geweldige Natalie Portman, volgt de vrouw van John F. Kennedy na diens moord.

Drama galore in 2017. Moonlight brengt ons het verhaal van een man die zichzelf probeert te vinden. Nu al dé favoriet in de landen waar hij al uitgebracht is. Manchester By The Sea belooft een kwalitatief dramaverhaal te worden. De film gaat over Joe (Casey Affleck) die na de dood van zijn broer voogd wordt van diens zoon en hierdoor terug moet gaan naar zijn geboortedorp.

Iets luchtigere kost krijgen we met de Disneyfilm Beauty and The Beast en de derde film van Despicable Me.

Ook heel wat nieuwe sci-fi’s volgende jaar die ons op het puntje van onze stoel doen zitten. Ghost in the Shell (een waardige animebewerking?), Guardians of the Galaxy Vol.2 (even goed als de eerste?), Alien: Covenant (terug naar de Alien-roots?), Blade Runner 2049 (Ryan Gosling en Harrison Ford!!) en Star Wars Episode VIII (!!!).

Naar welke film kijkt u uit? 

 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: