Ridley Scott heeft de nieuwe film 'Alien' van Fede Álvarez gezien! Wat is zijn mening? - Actueel Cinema

   - 
Ridley Scott heeft de nieuwe film 'Alien' van Fede Álvarez gezien! Wat is zijn mening?

De regisseur van "Don't Breathe" en "Evil Dead", Fede Álvarez, zal volgend jaar de "Alien"-franchise nieuw leven inblazen met de release van een nieuw vervolg (naar verluidt getiteld "Alien: Romulus"), dat hij samen met Rodo Sayagues heeft geschreven. De film zal een nieuw verhaal vertellen in het "Alien"-universum nadat de filmsaga tot stilstand kwam na Ridley Scotts prequelfilms "Prometheus" (2012) en "Alien: Covenant" (2017). "Alien: Romulus' wordt de eerste Alien-film die uitkomt sinds Disney Fox heeft gekocht.

Fede Álvarez maakt geen kans tegen Ridley Scott

In een gesprek met Guillermo del Toro tijdens de DGA Latino Summit 2023 bevestigde Fede Álvarez dat zijn 'director's cut' voor 'Alien: Romulus' af was en dat hij onlangs "het ongelooflijk stressvolle moment moest doormaken om het aan Ridley Scott te presenteren", die een van de hoofdproducenten van het vervolg is. Ridley Scott regisseerde ook de eerste 'Alien'-film in 1979.

"Ik wilde dat hij het als eerste zou zien," zei Fede Álvarez. "En iedereen vertelde me dat Ridley een stoere vent was. Hij is erg taai, vooral als het om zijn films gaat. Hij was erg hard met 'Blade Runner [2049]', wat ik als een meesterwerk beschouw. Dus ik zei tegen mezelf: 'Deze keer ga ik echt niet winnen'".

"Fede, wat kan ik zeggen? Het is fucking briljant"

Fede Álvarez was "doodsbang" om Ridley Scott persoonlijk te ontmoeten nadat laatstgenoemde 'Alien: Romulus' voor het eerst had bekeken, maar hij wist dat hij erbij moest zijn om de gedachten van de regisseur te horen. "Zelfs als hij het niet had gevraagd, zou ik gaan, aan een tafel zitten, naar hem kijken en naar hem luisteren. Zelfs als hij zou zeggen 'Je hebt mijn nalatenschap vernietigd', wilde ik voor hem staan en hem in de ogen kijken. Ik wilde geen e-mail krijgen met 'Ridley zegt...'. En toen kwam hij de kamer binnen en zei: 'Fede, wat kan ik zeggen? Het is verdomme briljant'. "Voor mij was het alsof... Mijn familie weet dat het een van de beste momenten van mijn leven was dat een meester als hij, die ik zo bewonderde, naar een film keek die ik had gemaakt, maar vooral naar zoiets als dit... en een uur lang met me praatte over wat hij goed vond aan de film. Een van de beste complimenten die hij me ooit gaf was: "De dialoog is uitstekend. Ben jij de scenarioschrijver? Ja!"

De meest angstaanjagende levensvorm in het universum

20th Century Studios en Disney hebben nog niet veel onthuld over het plot van "Alien: Romulus", behalve dat het draait om "een groep jonge mensen in een futuristische wereld die geconfronteerd worden met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum". De cast bestaat uit Cailee Spaeny, David Jonsson, Isabela Merced, Spike Fearn en Aileen Wu. De film staat gepland voor augustus 2024.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: