Wim Wenders docu 'Anselm': een uniek en boeiend retrospectief van Kiefers leven en oeuvre - Actueel Cinema

   - 
Wim Wenders docu 'Anselm': een uniek en boeiend retrospectief van Kiefers leven en oeuvre

Deze week verschijnt Anselm, de nieuwste documentaire van Wim Wenders over hedendaags Duits kunstenaar Anselm Kiefer in de Belgische bioscoopzalen.

Het verhaal:

ANSELM is een unieke filmervaring waarin het verleden en heden samensmelten om de grenzen tussen film en schilderkunst te vervagen, waardoor we ons volledig kunnen onderdompelen in de wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, Anselm Kiefer. 

De documentaire belicht zijn oeuvre, onthult zijn levensreis, inspiraties, creatief proces en zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis.

De ervaren filmmaker heeft twee jaar gewerkt aan een documentaire die dient als een uniek en boeiend retrospectief van Kiefers leven en oeuvre.

Deze documentaire is zonder twijfel een krachtige confrontatie met enkele van de grootste thema's die de kunst kan aansnijden zoals sterfelijkheid, permanentie, zijn, niets,… Wenders’ nieuwste docu "Anselm" blijft een toegankelijke ervaring, deels vanwege de beheersbare speelduur van 93 minuten en vooral omwille van de eindeloos boeiende beelden.

Anselm verschijnt op 8 november in de Belgische bioscoopzalen. Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Ook te zien op "Freelance" en " L'Odyssée de l'espace"...

Actie, gevaar en een belangrijke missie in 'Freelance'! - Actueel
Actueel

Actie, gevaar en een belangrijke missie in 'Freelance'!

In 'Freelance' speelt John Cena een voormalig Special Forces-operator die security agent is voor journaliste Claire Wellington (Alison Brie) in het fictieve land Paldonia, waar ze de president moet interviewen. Dat gaat echter niet van een leien dakje... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Anselm

Anselm

Documentaire  Regie: Wim Wenders ANSELM is een unieke filmervaring waarin het verleden en heden samensmelten om de grenzen tussen film en schilderkunst te vervagen, waardoor we ons volledig kunnen onderdompelen in de wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, Anselm Kiefer. De documentaire belicht zijn oeuvre, onthult... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: