Edgar Wright in gesprek om de nieuwe 'Barbarella' met Sydney Sweeney te regisseren - Actueel Cinema

   - 
Edgar Wright in gesprek om de nieuwe 'Barbarella' met Sydney Sweeney te regisseren

De nieuwe versie van "Barbarella", met Sydney Sweeney in de hoofdrol, begint vorm te krijgen. Edgar Wright is in gesprek om de film te regisseren voor Sony. Jane Goldman en Honey Ross zijn in gesprek om het scenario te schrijven.

Edgar Wright, vooral bekend van de satirische zombiefilm "Shaun of the Dead", gaat Glen Powell regisseren in een adaptatie van Stephen King's "The Running Man". Zijn eerdere credits omvatten "Last Night in Soho", "Hot Fuzz", "Scott Pilgrim vs. the World" en "Baby Driver".

Het project markeert ook een nieuwe fase in Sidney Sweeney's samenwerking met Sony Pictures - ze speelde onlangs in "Anyone but You" en "Madame Web" voor de studio. Hoewel "Madame Web" alom werd afgekeurd door critici, zegt de actrice dat haar betrokkenheid bij de film een "puur strategische zakelijke beslissing" was die sindsdien zijn vruchten heeft afgeworpen. "Voor mij was die film een hoeksteen, daardoor kon ik een relatie met Sony opbouwen," zei ze. "Als ik Madame Web niet had gedaan, had ik geen relatie gehad met de besluitvormers. Alles wat ik in mijn carrière doe, doe ik niet alleen voor dit verhaal, maar voor strategische zakelijke beslissingen. Dat is hoe ik in staat was om 'Anyone but You' te verkopen en hoe ik in staat was om 'Barbarella' te krijgen.

Sidney Sweeney bevestigde zijn betrokkenheid bij het 'Barbarella'-project voor het eerst in oktober 2022, toen hij een foto deelde van de toenmalige heldin met het onderschrift "Het is tijd om het universum te redden".

In de originele film "Barbarella" uit 1968, die is gebaseerd op de stripreeks van de Franse schrijver en illustrator Jean-Claude Forest, speelde Jane Fonda de hoofdrol als de ruimtereizende heldin. Hoewel de film destijds geen kassucces was, heeft hij sindsdien een cultstatus verworven. Barbarella wordt algemeen beschouwd als een van Jane Fonda's meest iconische filmrollen.

In de afgelopen jaren zijn er een aantal projecten geweest die de terugkeer van "Barbarella" inhielden, maar geen enkel project is tot een goed einde gebracht. Jane Fonda heeft haar twijfels geuit over deze nieuwe versie uit 2024 en zei: "Ik maak me zorgen over wat het gaat worden".

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Ontdek hier de trailer van SPEAK NO EVIL! - Actueel
Actueel

Ontdek hier de trailer van SPEAK NO EVIL!

Blumhouse (The Black Phone, Get Out en The Invisible Man) produceert deze bloedstollende thriller met in de hoofdrol BAFTA-winnaar James McAvoy (Split, Glass) in een meeslepende rol als de charismatische, alfamannelijke landgoedeigenaar wiens buitensporige gastvrijheid een onderhuidse duisternis... Verder lezen...
Garfield: luie huiskat ontdekt de buitenwereld - Actueel
Actueel

Garfield: luie huiskat ontdekt de buitenwereld

"Als ik het niet overleef, vertel mijn verhaal!" roept Garfield, vlak voor hij zichzelf in de lucht katapulteert. Deze uitspraak vat de ijdelheid van 's werelds beroemdste kat mooi samen. De luie brompot die gek is op lasagne en maandagen verafschuwt beleeft in zijn eigen film een duizelingwekkend... Verder lezen...
Dit zijn de slechtste films van 2024 (tot nu toe) - Actueel
Actueel

Dit zijn de slechtste films van 2024 (tot nu toe)

Het filmjaar 2024 heeft al veel te bieden gehad, van adembenemende blockbusters tot indrukwekkende indie-producties. Films zoals "Poor Things," "Dune 2," "C'é Ancora Domani," en "Inside Out 2" hebben de lat hoog gelegd en zijn alom geprezen door zowel critici als publiek. Deze films hebben ons... Verder lezen...
Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX - Actueel
Actueel

Twisters komt het best tot zijn recht in 4DX

Internetfenomeen Tyler Owens jaagt samen met zijn clubje adrenalinejunkies op tornado's. Onderwijl test Kate met haar clubje wetenschappers nieuwe manieren om de vernietigende windhozen in de kiem te smoren. Twisters draait je met een pak meer windhozen om de oren dan zijn voorganger uit 1996, en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: