Wat heeft Wes Anderson voor ons in petto na Asteroid City? - Actueel Cinema

   - 
Wat heeft Wes Anderson voor ons in petto na Asteroid City?

Wes Andersons nieuwe film Asteroid City is nog maar net uit en nu al staat de Amerikaanse regisseur zijn hoofd bij twee nieuwe projecten. De gevierde regisseur staat deze herfst weer op de set.

Hij heeft al een paar details onthuld over het eerste project, namelijk dat het een kortfilm van 37 minuten wordt, gebaseerd op The Marvellous Tale of Henry Sugar van Roald Dahl. De cast bestaat uit Benedict Cumberbatch, Rupert Friend, Ralph Fiennes, Dev Patel en Ben Kingsley.

Wat betreft de tweede, nog titelloze film, heeft Wes Anderson zojuist een paar details onthuld in Cinema Teaser magazine: "Ik ben klaar met het schrijven van een nieuwe film, net voor de schrijversstaking," legt hij uit op de cover van het Franse tijdschrift. "Als alles goed gaat, draaien we de film deze herfst. Deze keer heb ik maar drie hoofdpersonages in de film, dat is alles. Een paar secundaire personages, maar de kern van het verhaal is echt geconcentreerd op twee hoofdpersonen. Ik heb dit project lang uitgesteld, maar sinds de geboorte van mijn dochter zeven jaar geleden zei mijn vrouw tegen me dat ik uiteindelijk over een vader-dochterrelatie zou schrijven. Ik wist niet zeker welke andere verhalen ik kon vertellen, en toen kwam deze film. Het wordt zeker een verhaal over een vader en zijn dochter."

De cast bestaat onder andere uit Michael Cera, Jeff Goldblum en Benicio del Toro, een veel minimalistischere line-up dan Anderson gewend is.

Asteroid City draait momenteel in alle Belgische bioscopen.

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Asteroid City

Asteroid City

Komedie, Romantisch  Regie: Wes Anderson Met: Scarlett Johansson, Tom Hanks, Margot Robbie,... De jaren 50. In een Amerikaans woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog veel meer.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: