Jan Verheyen verfilmt "Het boek Daniel" van Chris De Stoop - Actueel Cinema

   - 

Jan Verheyen gaat "Het boek Daniel" van Chris De Stoop verfilmen tot een miniserie. Dat melden uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films "Patser" en "Torpedo", maandag.

 In het boek vertelt journalist De Stoop het waargebeurde verhaal van de roofmoord op zijn oom, een bejaarde boer, en van het proces tegen de jeugdbende die hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Jan Verheyen kruipt in de stoel van de regisseur. Hij verfilmde eerder "Alles moet weg" van Tom Lanoye, "Los" van Tom Naegels en boeken van Jef Geeraerts. Zijn verfilming van "Happening", het boek van Johan Swinnen over de brand in de Inno in 1967, is in voorbereiding. Verheyen werkt momenteel al aan het scenario met Ruben Vermeersch.

De bedoeling is dat "Het boek Daniel" een miniserie wordt. Volgens Verheyen is "Het boek Daniel" een absolute parel. "Het is relevant, aangrijpend en verhalend gelaagd. Er zit zoveel fascinerend materiaal in dat het best is gediend met een reeks eerder dan een film." "Als auteur is het altijd spannend je werk 'vertaald' te zien naar een ander medium", reageert De Stoop. De opnamen staan voorlopig gepland voor het najaar van 2022. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: