Taboo, Divorce, Versailles, The Last Ship S03,… Uw serie review - Actueel Cinema

   - 

Er werd heel wat mooi volk verzameld om deze serie uit de grond te stampen. Namen als Steven Knight (maker van Who Wants to be a millionaire? en regisseur van het geweldige Locke) en Tom Hardy (hoofdacteur in Locke en belangrijk personage in de serie Peaky Blinders) zeggen genoeg. Deze samenwerking was dan ook zeer vanzelfsprekend. Taboo werd gemaakt met de hulp van Chips Hardy (de vader van Tom). Niet slecht, hoor ik u zeggen… Dat is het zeker en vast niet wanneer ik een naam als Ridley Scott toevoeg! Maar laten we overgaan naar het essentiële. Deze merkwaardige serie vertrekt vanuit Engels pre-Victoriaanse roots in combinatie met de Britse Oost-Indische Compagnie, de slavernij en hekserij. Betreffende deze mix houden we u graag verder in spanning. We benadrukken nog net de overbodig visuele effecten en de eerder aanstellerige opvoering van Hardy. 

Score: 7/10 

Geweldig idee van Canal+ om beroep te doen op de heren Simon Mirren (Criminal Minds) en David Wolstencroft (MI-5) om de geschiedenis van het paleis van Versailles in een serie te gieten. Het paleis van Versailles is het symbool van macht en imago van een monarchie die al zijn pracht en hegemonie graag tentoonspreidt. We situeren ons tijdens het bewind van Lodewijk XIV, in de tweede helft van de 17e eeuw. Versailles en de koning, Versailles als gouden gevangenis, Versailles als plaats van straatspelen, maar tevens als een plek boordevol donkere plekken. De eerste twee seizoenen van Versailles zijn eerder succesvol maar sluiten weinig aan bij de Franse geschiedenis. Alle gebeurtenissen vinden snel na elkaar plaats. Echte en fictieve personages, hoofdpersonages en bijrollen schilderen een complex beeld van een tijdperk dat zeker niet minder complex was.

Score: 7,5 /10 Bonus: Making of

Het tweede seizoen van Extant raakte de fans van de serie… doordat werd aangekondigd dat dit het laatste seizoen van de serie is. Gezien de reacties van het publiek niet enthousiast genoeg waren, besliste men om de avonturen van Molly Woods (Halle Berry) te beëindigen. En zo bracht men nu de laatste lading van 13 afleveringen van deze science-fiction serie uit, geproduceerd door Steven Spielberg. Deze investeerde zijn inspiratie meteen daarna in de metafysica en existentiële vragen. Maar misschien was ook dit een beetje te diepgaand voor het publiek… The Leftovers kenden bijvoorbeeld een relatief gelijkaardige release.

Score: 7/10 Bonus: Features, bloopers, verwijderde scènes

Sarah Jessica Parker laat haar Manolo Blahniks en glamour ietwat achterwege om een verhaal over een koppel in crisis in te duiken. Er is bijgevolg weinig te zoeken achter de titel Divorce… Een verhaal met veel zwarte humor geproduceerd door HBO (wat nog steeds veelbelovend is). Het verhaal gaat over de breuk tussen Frances (Sarah Jessica Parker) en Robert (Thomas Haden Chruch). Ze zijn meer dan 10 jaar getrouwd en hebben twee kinderen. Iedere aflevering schommelt tussen het redden van het zinkend schip versus discussies via advocaten.

Score: 7/10 Bonus: audiocommentaar

The Last Ship is een post-apocalyptische serie die de grote Amerikaanse angsten weerspiegelt: De prijs van het overleven, het einde van de menselijke moraal, terrorisme en het verlies van controle over andere supermachten zoals Rusland en China. Daarnaast is de mutatie van een virus een zeer belangrijk element in dit derde seizoen. Goh ja, we kijken er niet naar om te lachen…

Score: 6,5/10 Bonus: Features

Was het nu echt nodig om het morele uitstelgedrag van de politie nogmaals in de verf te zetten? En de binnenwegjes die soms genomen worden om te blijven spreken van evenwichtige justitie? “Evenwichtig” maar totaal inacceptabel gezien het gebaseerd is op valsheid en manipulatie… We hebben dit eerder al voldoende gezien bij The Shield en Chicago P.D.. Shades of Blue brengt niets nieuw… Ook de “wannabe”  Jeniffer Lopez, incapabel om voldoende karakter te geven aan haar personage, en een zekere Ray Liotta doen weinig goeds.

Score: 4,5/10 Bonus: Verwijderde scènes, alternatief einde, bloopers,…

De oplichtingen door Mike Ross, vanaf de eerste aflevering van Suits, resulteren in de gevangenis. Dit zesde seizoen gaat over op het moment dat zo lang gevreesd werd en focust op de desastreuze gevolgen van de arrestatie op het cabinet Pearson, Specter & Litt. Wie zal het schip verlaten? Voor welke reden? En wie blijft vechten? En wat zijn de gevolgen van dit hele gevecht? Ziezo, een heleboel vragen. En we laten u met plezier de antwoorden zelf ontdekken.

Score: 6/10 Bonus: Verwijderde scènes, bloopers, etc…

Samengevat :

Don’t change a winning team! Het eerste seizoen van Scorpion eindigde in een openbaring voor de twee hoofdpersonages. Maar dit was slechts van korte duur. Al snel blijken de sleur en ongeloofwaardige verhalen het over te nemen. De cast is gelukkig altijd trouw op post om iedere dag de wereld te redden. Bij voorkeur door het grote kwaad van deze wereld, in plaats van zichzelf, voor schut te zetten.

Score: 6,5/10

Ondraaglijk voor de ene, heerlijk voor de andere en steeds vergezeld van onweerstaanbare jazz. NCIS New Orleans bezit dat je ne sais qoui gehalte dat zijn grote zus miste en doet ons met plezier The King en zijn klik herontdekken, in hun confrontatie met een stel criminelen en andere verraders.

Score: 7/10 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: